Let's talk about boobs

07.10.2014 kl. 13:50

Jag lovade att vi skulle tala om bröst idag. Nu kan jag ju bara tala om mina bröst, men det är ganska generaliserbart eftersom de flesta av oss har två bröst.

Det här är inte mina bröst, utan min rygg i snyggaste Rosa bandet sport-bh:n.

De som känner mig vet att jag är lite av en hypokondriker och direkt som något känns fel diagnosticerar jag mig själv med cancer. Kanske inte en så bra egenskap för det mesta, men ibland helt praktiskt för då får man ibland saker kollade. Som mina bröst. Bröst ska vara mjuka, jämna och speciellt inte göra ont. Här är då jag, 24 år, hittar klumpar i mitt bröst, det gör ont och jag är säker på att jag har cancer och ska dö vilken dag som helst. När jag äntligen samlade mod till mig och ringde för att boka läkartid (24-åringar får oftast inte bröstcancer så jag vågade inte ringa på typ ett år. Ångest deluxe.) fick jag första lediga tiden som fanns och skickades från läkaren vidare direkt på ultraljud.

Jag har varit på ultraljud för att undersöka blodkärl och för att kolla leder tidigare, men det känns sjukt underligt att ligga där topless medan någon kollar ens bröst. Men jo, det var inte det det skulle handla om. Min läkare skulle ringa idag för att berätta resultaten, men inget har hörts ännu, men läkaren som gjorde undersökningen sade att det ser ut som cystor. En cysta är en ofarlig vätskefylld blåsa som kan finnas på olika ställen i kroppen, men bröstet är ju en plats jag ogärna skulle vilja ha en, speciellt då det gör ont. Jag hade räknat med att veta mer idag och kunna fråga vad jag ska göra om det fortsätter göra ont ett år till, för i så fall börjar jag igen misstänka det värsta, men jag får väl vänta på samtalet ännu...

Men kanske nån av er som läser har erfarenhet av samma? Kanske nån vet något som kan lugna mig?

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Här vill jag nu lugna dig. Är ju inte läkare eller expert på bröst, man har ju egna bröst och talar av erfarenhet av dem. :D
Kollade du dina bröst varje dag eller? Beroende på var i menscykeln du är så varierar också brösten. Just före mens så kan de då kännas extra sjuka, större, hårdare och kännas "klumpiga". Det är därför man inte ska kolla sina bröst före, under eller efter mens. Ju mer man stimulerar brösten också så kan de bli "klumpigare". Å kolla så inte dina bh:ar är för spända. :)
Förutom stressen över cancer, har du varit mer stressad? Det kan också påverka brösten. Det går ju att kolla upp prolaktin och progesteron värde, eftersom de också har en koppling mellan stress och körtelvävnaderna.
Här håller jag nu tummar och tår att läkaren ringer med goda nyheter.
http://carloine.com07.10.14 kl. 16:09
Jag har inget att trösta med, men goolge borde få läkarlicens som är så duktig på att ställa diagnoser. ;)
håkan07.10.14 kl. 18:41
Jag vet nog inte egentligen mer, men även jag skickades på ultra, eftersom gynekologen tyckte mina bröst var svåra att undersöka. Jag hade just cystan, som dock var såpass små att man inte behöver göra något åt dem. Men blir de större kan man väl tömma dem med nål om jag förstått rätt. Min mamma har ju haft godartad växt i bröstet, så lite paranoid är jag ju nog, speciellt eftersom mina bröst är helt omöjliga att undersöka själv, knöliga och ojämna, precis som min mammas. Which reminds me om att jag borde ta och besöka läkare igen för att kolla upp dem. Hoppas du får goda nyheter!
Catten07.10.14 kl. 21:02

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar