Ratatas 5-lista

06.10.2014 kl. 20:33

Fem saker som gör en dag komplett - sovmorgon, sol, vänner, brunch, inga absoluta planer.

Fem stjärnbilder du kan peka ut på himmelen - karlavagnen. där tar det slut.

Fem konstigaste maträtter/livsmedel du har ätit - friterad tarantella, känguru, alligator, silkeslarv, orm.

Fem bra instagramkonton du följer - @ungcancer, @juliamjornstedt, @fissc, @humansofny, @9gag (oh yes, jag har dålig humor).

Fem mest hälsosamma sakerna du har i köket - kokosolja, spenat, solrosfrön, gojibär, indiansocker.

Fem mest ohälsosamma sakerna du har i köket - choko, jordnötssmör, alkohol, blått energidryckspulver, knivar (höhö... okej nää.), Pop-Tarts.

Fem saker du gör under mörka höstkvällar - tänder ljus, kollar serier på Netflix, tar timmeslånga duschar, klär mig i varma mysiga kläder, är mörkrädd.

Fem låtar som berättar något om dig - 1, 2, 3, 4, 5.

Fem största ångestskaparna i ditt liv - framtiden, det förflutna, studier, pengar, jag själv och mina tankar.

Fem saker du är stolt över - att jag kom in på fysioterapilinjen på första försöket, min empati, min förmåga att på ett nytt ställe snabbt lära känna nya människor, ett stort beslut jag tog i början av sommaren som ändrade på resten av året, min familj och mina vänner.

Fem guilty pleasures du har - kaffe med glassboll i, skoshopping, duscha i en timme eller mer, stalkar (okej inte så där creepy stalkar, men kollar in) snygga killar på fb/instagram/twitter, har sparat så sjukt pinsamma saker från typ lågstadiet som jag inte kan slänga.

Fem ord du tycker är riktigt fula - vårtgård, läskeblask, samlag, framstjärt, ju.

Fem affärer du besöker oftast varje vecka - K-market, S-market, Stockmann, Björn Borg, Intersport.

Fem dåliga vanor du har - sämst på att hålla tider, urdålig på att hålla lägenheten städad, lämnar disk, galet självkritisk, lat.

Fem otippade lukter/dofter du gillar - tändstickans rök då man släcker den, lerig skog, verkstad, Abercrombie & Fitch herrparfym. kommer inte på fler saker men kan ju slänga in ett erkännande om att jag luktar på typ det mesta. inte hundskit eller annat äckel, men jag känner och luktar på det mesta som kommer nära mig. 

Fem saker du vill göra inom de närmaste 5 åren - bli färdig från Arcada, resa, kanske äntligen hitta killen som lär ska finnas för mig också, må bättre, sluta oroa mig för typ allt.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
BINGO! Du har en blogg skriven helt i min smak, så nu ska jag sätta till dig på min feedly och följa dig i all evighet. :D Du behöver inte vara rädd, det är nog väldigt sällan jag är ner till södra Finland... Senast var väl typ 2007 och då sov jag längst bak i en kyrka på nätterna (det är inte så creepy som det låter, vi var ute på en turné med folkhögskolan jag gick på).
Sandra07.10.14 kl. 09:11
Men oj så glad jag blir! Tack :D Du låter just lika creepy som jag ;)
07.10.14 13:14
björn borg wohooo :D
daniela07.10.14 kl. 16:06

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar