Om en kvinna utan ögon och hjärna

22.09.2014 kl. 14:33

Jag råkade på bussen idag på en kvinna som tydligen saknade både ögon och hjärna. Eller hon använde åtminstone inte nåndera särskilt mycket. Om jag ser någon på bussen eller stan som har armen i paket eller går med kryckor försöker jag vara försiktig runt den och hjälper med att öppna dörrar eller liknande.

Nååååå, jag satt på en fönsterplats på bussen då den här kvinnan kom in och satte sig ner så att hon först smällde sin väska i min axel och sen satte sig ner min arm. Okej, den blev inte under henne, men hon gled ner på sin plats längs med hela min arm och blev sen sittande så hon lutade mot min opererade arm hela resan. Jag blev så chockad så jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta och kom först nu efteråt på allt jag borde sagt till henne.

Grejen tog ju dock inte slut här, utan eftersom jag satt på inre sidan måste jag be henne stiga upp då jag skulle stiga av på min hållplats. Bad vänligt om ursäkt och sade att nästa är min hållplats och då jag sagt nästan hela meningen vände hon till slut huvudet mot mig och tittade med avsmak på mig innan hon steg upp.

Jag kom nu efteråt på att jag borde ha bett om ursäkt för att jag är så bred att hon måste sitta på min opererade arm, eller bett om ursäkt och stigit upp så att hon hade fått sitta bekvämt. Men allt sånt här kommer man ju på efteråt... Och nej, innan någon skriver det, min "mitella" är inte så liten att man skulle missa den, utan det ser ut som om jag skulle gå runt med en fotoväska fastspänd runt kroppen och det står med stora bokstäver sjukhusets namn ungefär just där kvinnan satte sig. Men ja, jag kunde ha sagt till henne också. Blev bara så paff.

Gratis reklam. Varsågoda.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Alltså saakelis åsna ändå! Hur täcks folk???? Morr!!
kairi22.09.14 kl. 20:41
Man funderar ju...
28.09.14 22:28

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar