Klanten strikes again

08.03.2014 kl. 18:54

Jag kommer nästa vecka att få två nya ortoser för min hand eftersom mitt mest skadade finger fortfarande ser ut såhär... (För er som inte ser något underligt kan jag tipsa om att titta på er egen hand då ni sträcker fingrarna raka. Mitt långfinger blir inte rakare än så.)

Bjutiful.

Jag får alltså en nattortos som ska "dra" fingret rakare under natten och en jousilasta (typ fjäderortos) som jag ska ha på tre gånger en halvtimme under dagen. Eftersom skadan var så liten tyckte min fysioterapeut att vi ska ha ett normalt finger av det så vi jobbar vidare.

Men såhär före är det där jäkla fingret bara i vägen hela tiden! Försöker ju såklart använda det, men då det inte riktigt är format som de andra fingrarna så slutar det oftast med att jag slår det nånstans (tvättade kläder och slog fingret tre gånger efter varandra i tvättmaskinens trumma då jag skulle ta ut kläderna) och det senaste var då jag skulle bära ner några klaffstolar till källaren så blev fingret mellan en stol. Det blir ju liksom inte bättre av att det blir blått och sväller upp mer...

Något som däremot var hemskt bra idag var vädret och min 1,5 timmes promenad i solskenet!

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Då när ja bröt fingret i ett av Kattans stora dörrhandtag ( de är btw bytta nu :P ) så hade ja länge så att int fingret gick att BÖJA så långt heller... Kändes ju lagom kul :P Men tur så är det normalt nu iaf ;)
kairi08.03.14 kl. 23:01
Joo, jag har både ojennus- och koukistusvajautta... Fingret sträcks nu ungefär 15 grader för lite och böjs ungefär lika dåligt och speciellt om jag glömmer att träna så är det som en pinne som sticker åt helt fel håll då jag ska försöka använda handen :P
09.03.14 14:50

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar