10 saker du (inte) visste om mig

14.02.2014 kl. 13:37

Jag har sett en massa listor igen på diverse bloggar och tänkt att jag också vill fylla i en lista. Nå, nu då jag tänkte göra det så hittar jag ingen rolig så ni får en Emmalista istället. En lista på underliga saker om mig eller underliga saker jag gör som du antagligen redan vet om om du känner mig bra, men om du inte känner mig får du nu en ännu underligare bild av mig. Det bjuder jag på idag så här på alla hjärtans dag.

1. Jag äger ingen säng. Funkar lika bra att sova på madrassen direkt på golvet.

2. Jag trodde länge (eller okej fortfarande) att det inte får komma vatten i det lilla hålet under kranen (inte det hålet där vattnet ska rinna ut) eftersom vi då jag var liten hade ett system i badrummet där vattnet rann ut i skåpet under lavoaren om det kom i det lilla hålet...

3. Jag äger antagligen 50 par skor, men står varje morgon i tamburen och hittar inget par att ha på mig.

4. Jag kommer en vacker dag att äta upp mina kinder så som jag biter på insidan av dem.

5. Då vi lärde oss bråk i lågstadiet räknade jag ofta med tänderna. Jag delade in munnen i fem delar och "tuggade" för att räkna. Den vanan blev kvar, men tuggar nu istället i takt då jag går. Inte störande alls...

6. Jag har alltid gått eller cyklat till skolan och för att ha lite mer spänning i tillvaron då jag gick samma sträcka två gånger varje dag i flera års tid började jag en dag tävla mot bilister och andra som gick eller cyklade om vem som först kom över gatan då rött ljus byttes mot grönt. Man kunde vinna både kategorin fotgängare och alla. Needless to say hade jag egna regler och vann i 99 fall av 100. Också den här vanan sitter till viss grad fortfarande i...

7. I lågstadiet gick jag till skolan med en klasskompis och vi var ofta just så sena att vi hann till skolgården precis då det ringde in och vi hade aldrig egna klockor så under några år sökte vi alla klockor vi kunde hitta på vägen för att försäkra oss om att komma i tid. Vi hittade ungefär 50 om jag kommer rätt ihåg på vår skolväg som var knappt två kilometer. En del fanns inne i folks lägenheter. ;)

8. Jag bestämde mig ungefär på sjuan att jag vill bli lärare och var helt säker på min sak i sju år, så jag sökte in till ÅA och fick en studieplats för att studera tyska. Sen hade jag mellanår och jobbade på dagis och bestämde mig för att jag ville studera fysioterapi så jag sökte till Arcada, kom in och blev Helsingforsbo. Har nog inte ångrat mig.

9. Jag brukar säga att jag bott i fyra länder fast den kortaste tiden var en månad. Låter coolare att säga att man bott i USA, Tyskland, Norge och Finland än att säga att jag hjälpte till att sköta barn i USA en månad, var på utbyte i Tyskland och bodde ett par månader i Norge (jag gick faktiskt i skola!) medan mamma var på praktik där.

10. Jag är med i Sjöscoutkåren Vikingarna som ju alltså är en pojkkår, men jag är ungefär den mest maskulina i den kåren. Och jag är stolt över det.

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Kul sysselsättning på skolvägen. Inte undras på att ni kom fram i sista minuten, om ni letade klockor hela vägen. ;)
håkan15.02.14 kl. 13:28
Vi visste ju sen var alla fanns så visste när vi måste vara vid varje klocka för att vara i tid ;)
16.02.14 21:40
haha jag biter också på insidan av mina kinder :D Inbillar mig att jag typ kan få nån sjukdom i kinderna om jag ej slutar men kan inte fördet :P hehehe
Silje16.02.14 kl. 11:17
Ju mer man biter desto mer behöver man ju bita! Blir en ond cirkel :P Jag borde typ ha tuggummi i munnen hela tiden :D
16.02.14 21:41
Det där räknetipset med "tuggande" låter lite intressant, förstår int alls hur de funkar men.. :D
H16.02.14 kl. 19:20
Istället för att räkna på fingrarna räknade jag med tänderna :P Heeeeeeelt normalt. :DD
16.02.14 21:42

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar