Överlevde operationen

Det blev operation och tur var nu det för det visade sig att nerven var helt av och dessutom var en sena delvis av! Båda syddes ihop (inte i varandra) och fingret stängdes och nu ska jag ha handen i paket bara några dagar och sen borde jag få börja röra fingrarna sakta men säkert :) Har en hel del värk nu, men det hör till saken och som tur finns ju värkmediciner!
28.11.2013 kl. 22:43

På sjukhus

Sitter och väntar på att bli opererad. De tyckte igen att jag är så lugn och glad att jag inte behöver lugnande medicin före. Jag skulle ha fått en så stor dos att jag typ skulle somna direkt så vi avvaktar och blir det jobbigt kan de ge lugnande via dropp :) Vi är tre som kom in samtidigt och de två andra är stora killar som fick samma dos som jag skulle ha fått och den ena sover nu... Den andra fick gå iväg till operationen för en stund sen och han tyckte att Diapam inte hjälpte utan ville bli nersövd. Jag känner mig ganska lugn nu om jag tänker på dem.
28.11.2013 kl. 08:37

Förberedelse för operation

Ska försöka sova snart, men försöker förbereda mig för morgondagen. Det finns en chans att de inte opererar mina fingrar, men just nu är jag förberedd på att de gör det och blir nästan lite besviken om de inte gör det. Det är klart att det skulle vara skönt att slippa operation, men då jag inte känner mina fingrar vill jag ju allra helst att de ska bli bra, för mina händer kommer att vara mitt verktyg i mitt jobb.
27.11.2013 kl. 21:38

Handen ska opereras

Blev ett till besök på Haartmans sjukhus igår då jag packade upp fingrarna och märkte att jag saknar känsel i halva långfingrets fingertopp. På Haartmans fick jag remiss till Tölö sjukhus där jag var idag och fick tid till operation på torsdag för att sy ihop nerven som antagligen är av i långfingret. De kollar förstås på operationsdagens morgon ännu om känseln kommit tillbaka och har den gjort det är operation onödig, men annars skär de upp mitt finger åt andra hållet och fixar nerven. Praktiken vet jag inte hur det går med, men ska träffa min lärare om en timme och så kollar vi. Besvikelsen är stor just nu.
26.11.2013 kl. 12:07

Handikappad klant

Vi ska fotas med luciakören idag och hade tänkt klotta lite smink i ansiktet på mig så man täcks visa upp sig. Min plan sket sig då jag inte kan skruva upp min mascara med en hand... Det blir fint det här hörni!
25.11.2013 kl. 14:22

Inte min dag idag...

Efter ett till fint veckoslut var söndagen inte så fin. Skulle tvätta en Dame Jeanne i duschen, men den ville inte helt som jag utan sprack i mina händer så att jag fick åka till sjukhus och sy ihop vänstra handens fingrar... Fem stygn i långfingret och ett i pekfingret och resten av handen (och fötterna) klarade sig som tur med ytligare skärsår.

 

24.11.2013 kl. 20:56

Hurja bra

Det här var ett hurja bra veckoslut hörni! Återkommer med utförligare rapport och bilder (har en miljon). Hur har ert veckoslut varit?
17.11.2013 kl. 16:54

Check, check, check

Tre klienter - check!

Borgå - check!

Spela in låt - check!

Plocka upp syster - check!

Fredagsmys med världens bästa syster - på gång!

15.11.2013 kl. 22:04

Som jag längtat!

Imorgon får jag återse min älsklingssyster och Helsingfors! Nu då jag var sjuk den här veckan blev det inte av att åka på luciaövning på måndag så jag var senast i Helsingfors för nästan två veckor sen! Helt sjukt. Börjar bli lite mökkihöperö av ensamlivet här, så kanske jag får en chock för att allt är så stort och mycket i Helsingfors. Vem vet. Jag hoppas att jag överlever. Fast först ska jag överleva ett besök i Borgå då vi ska spela in en låt med lussetjejerna :)
14.11.2013 kl. 22:42

Dagens överraskning

Just nu kan man på ratata.fi svara på vad man önskar för innehåll på ratata. Jag gick in och svarade och nämnde bland annat att det borde vara större utbud bloggar som lyfts upp där för man blir alltid så glad då man ser "sig själv" där. Trycker på sänd och nästa sak jag ser på sidan är detta:

 

P.S. Dog inte på vattenjumppan utan blev så glad att jag stod och dansade och sjöng med till låtarna. De som jumppade skrattade åt mig då jag tappade balansen ibland och höll på att falla i bassängen. Det gick alltså mycket bra!

13.11.2013 kl. 20:34

Vattenjumppa på torra land

Det här var en bra tidpunkt på dygnet att träna igenom vattenjumppan jag ska dra imorgon. Också smart att göra det med typ högsta intensitet så att jag knappt får luft mellan hostattackerna nu. Är glad om jag lever imorgon efter att ha gjort samma sak en gång till.
13.11.2013 kl. 00:08

Dagens tips

Jag är nästan frisk! Helt awesome! Bara hosta och ena ögat inflammerat fortfarande, men ingen feber idag vilket ju är trevligt.

Dagens tips är att titta på En kväll med Anne och Hannah. De två avsnitten som visats har gett mig höga förhoppningar om hela säsongen och jag tror inte att jag kommer att bli besviken. Helt otroligt hur de har hittat så intressanta personer att intervjua! Wow.

12.11.2013 kl. 17:21

Sjuk, vol. 173636267272748

Underbart. Jag vaknade med ögoninflammation och stegring igen. Blev att testa på Ekenäs hälsovård och så får jag vara hemma imorgon och vila. På fredagen vill jag absolut vara frisk för vi ska spela in en låt med luciakören och vill inte missa det.
11.11.2013 kl. 17:05

Vad är fel på mig?

Alltså jag fattar inte vad min kropp har för fel då jag aldrig blir frisk! Hostar fortfarande och har svårt att andas då luftrören gör ont och näsan rinner lite mer än vanligt. Ibland önskar jag att jag kunde få hög feber så att ALLA baciller och basilusker skulle dö på en gång och inte så här att jag har mes-stegring med några dagars mellanrum. Murr.
10.11.2013 kl. 22:54

Söndag

På dagens program står bara slappande och lite planering för måndagens klienter. Ska bläddra lite i anatomiboken och göra ett träningsprogram. Blir nog fint!

Så måste jag ju ringa pappa och farfar också. Glad farsdag alla fina pappor!

10.11.2013 kl. 14:36

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar