Snart sommarlov på riktigt

Ett till skolarbete fick jag äntligen skrivet idag, så nu bara två kvar! Sitter i skolan där alarmet går på kl.22 så borde sådär småningom börja söka mig hemåt...

Längtar hit:

06.06.2013 kl. 21:33

Nattlig sysselsättning

Jag insåg då jag kom hem efter att ha seglat i kväll att jag har malet kött som blir gammalt idag, så kl.00.00 ställde jag mig och rullade köttbullar (i slutet minibiffar för bullar blir ju aldrig stekta helt igenom!) och stekte köttbullar för första gången någonsin själv. Sånt kan man också göra då man borde sova.

Nu har jag 33 köttbullar (och minibiffar) i kylskåpet.

01.06.2013 kl. 00:39

Awesome!!

Äntligen kan jag blogga från telefonen igen så då är det ju klart att jag måste testa det direkt! ;)
29.05.2013 kl. 23:06

Stafettkarneval

Jag ska igen jobba i första hjälpen på Stafettkarnevalen och surfade runt lite för att kolla vädret för fredag och lördag (min födis!). Inte det lättaste det här med vädret och vad ska man nu sen tro på...

Foreca?

Ilmatieteenlaitos?

Yr.no?

Mtv3?

 

 

Helsingin Sanomat?

 

Jag vill ha sol på min födelsedag i alla fall. Tack.

Nu ska jag sova före sista praktikdagen. Vart försvann sju veckor?

23.05.2013 kl. 22:15

Eurovisionsfavoriter

Inför finalen i kväll är mina favoriter utan inbördes ordning:

 

Frankrike - Amandine Bourgeois - L'Enfer et moi

 

Finland - Krista Siegfrids - Marry Me

 

Holland - Anouk - Birds

 

Ungern - ByeAlex - Kedvesem

 

Danmark - Emmelie De Forest - Only teardrops

 

Island - Eyþór Ingi Gunnlaugsson - Ég á Líf

 

Norge - Margaret Berger - I feed you my love

 

Om jag måste nämna tio bidrag skulle de tre "mmm, okej"-låtarna vara Azerbajdzjan, Sverige och Storbritannien (eftersom Bonnie Tyler är cool och jag lät ungefär exakt som henne då jag var liten).

18.05.2013 kl. 17:00

Motivation köpes

Har noll ork, noll motivation (eller minus tusen) och noll intresse att fixa skolarbeten den här tiden på dygnet. Mina dygn har för få timmar. Dessutom är det inte det enklaste att skriva då man inte känner sina armar. Det är ganska spännande.

Varför kan man inte köpa motivation någonstans?

15.05.2013 kl. 23:20

Vem har flyttat in i min kropp?

Jag brukar alltid köpa halvfabrikat. Gör mat ungefär bara då jag får gäster och har någon att laga mat med, men de senaste veckorna har jag lagat pajer och idag siskonkorvsoppa. From scratch. Jag är lite stolt över mig själv, men undrar vilken kock som har tagit över min kropp.

12.05.2013 kl. 23:04

Bloggtips ;)

Sen bloggar jag faktiskt nu och då på min "gamla" blogg: HÄR. För där går det bra att skriva mobilinlägg :) Så alltid nu och då hittar ni lite tankar från mig där.

09.05.2013 kl. 22:41

Tråkig blogg

Den här bloggen är lite död nu då jag inte kan skriva inlägg via telefonen eller iPaden... Jag har datorn igång ungefär en gång i veckan och då är det oftast för att skriva skolarbete så då blir det inte så mycket tid över för att blogga... Ska skärpa mig. Nån gång. :D Ha det bra tills dess!
06.05.2013 kl. 00:05

Äckligt hälsosam

Jag har förvånat mig själv riktigt rejält idag genom att börja morgonen med att städa hela lägenheten, äta riktigt hälsosamt och Instagramvackert morgonmål och sedan gå ut på länk och bara dö lite av stygn. 4,6 km på 30 minuter är inte helt underkänt med tanke på att jag inte sprungit på ungefär ett år. Nu ska jag ha knäet i skick och idag var inte en engångshändelse, utan nu ska jag börja springa igen!

För att ännu förvåna mig själv lite mer fick jag och en klasskompis nästan en hel skoluppgift färdig och då han gick åt jag igen en riktig Instagrammåltid och gjorde efter det ännu lite muskelträning.

Vem är det som har tagit över min kropp och hjärna idag? Det här känns nästan lite skrämmande...

Jep, jag har förälskat mig i avokado just nu.

20.04.2013 kl. 17:39

Praktik+vår+sommar+glad+trött osv.

Praktiken har kört igång nu den här veckan och någon borde seriöst ha slagit mig på käften då jag panikerade förra veckan! SÅ roligt har det varit hittills! Min handledare är snäll, rolig och jag har lärt mig en hel del och det är inte svårt. Det är inte svårt att vara proffessionell. Det är inte svårt att ha det roligt. Och vi har i alla fall hittills inte gjort något hemskt svårt, utan det här är definitivt det bästa stället att göra sin första praktik på! Oj vad jag trivs bra! :)

Samtidigt är man ju ganska slut som människa då man kör på långa dagar, men det är värt det och nu då solen har börjar visa sig går det också bättre. Man får liksom en rytm igen ;)

Så jag är glad, trött, ivrig, allt omvartannat och jumppar på med mina gummor och gubbar. :)

10.04.2013 kl. 22:49

Just give me a reason

Den sången har fastnat i huvudet just nu. Lyssnar på den om och om igen.

03.04.2013 kl. 20:56

Lata Emma

Om jag alltid skulle göra skolarbeten så snabbt som det gick idag kväll skulle jag vara världens lyckligaste tjej. Om jag skulle lära mig att sätta mig ner och skriva skulle jag inse att det inte är så svårt. Mitt enda problem är jag själv och min förmåga att skjuta upp saker jag inte vill ta itu med. Jag ska bli bättre på det och jag ska börja den processen nu! Slå mig varje gång jag misslyckas så kanske jag lär mig.
27.03.2013 kl. 23:22

Virtuell tur

Om jag vore smart skulle jag fota min lägenhet i dagsljus så ni skulle se hur fin den egentligen är. Men just nu har jag inget dagsljus och ingen taklampa, så jag gör det bästa av situationen och ger er en virtuell tur i mitt mörka hem nu.

Det psykedeliska golvet möter en direkt.

Så kommer man till det lilla köket.

Mitt emot min sovrumsvägg ;)

Min överfulla bokhylla och Guitar hero (snart blir det GH+Singstarkväll, jag ska fixa! Snart.)

Mitt "sovrum". SÅ mysigt, I shit you not.

Mina skor ryms inte i tamburen...

Och min utsikt. Solnedgångarna. Jag skulle kunna sitta framför fönstret varje kväll och bara stirra.

25.03.2013 kl. 23:01

Välkommen på besök!

Nu är alla lådor tomma och alla saker har hittat sin plats! Nu får man hälsa på när som helst! (nästan i alla fall)
25.03.2013 kl. 20:32

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar