Hemma

Jag fick åka hem efter en natt på sjukhuset, men inte hittade de något fel på mig. Positivt i och för sig, men spännande att man kan ha så ont utan att ha något fel.
19.02.2014 kl. 20:17

På sjukhus, vol 2

Jag tycks dras till sjukhus, för spenderar natten på det lite för bekanta Haartmans sjukhus. Blodprov, urinprov, blodtryck, temperatur och allt världens testas och läkaren funderar ännu vad som är fel.

Blev väckt 4.35 av "Huomenta, otetaan verikokeet" och vad är nu mysigare sätt att vakna på?

19.02.2014 kl. 05:41

Blindtarmsinflammation, minst

Nu inbillar jag mig igen att jag har blindtarmsinflammation. Eller Crohns sjukdom, eller knut på tarmarna, eller cancer. Kanske allt. Ju mer jag tänker på det, desto mer ont gör det. Jag är säkert död ikväll.
18.02.2014 kl. 15:28

2:00

Jag är världens sämsta på att hålla tider, speciellt då det kommer till sovtider... Har köpt tågbiljett till kl.11 imorgon och ska dessutom barnvakta på kvällen så skulle faktiskt behöva vara pigg imorgon, men vi får se hur det går med sovandet då jag idag steg upp ungefär kl.14.30. Hehe. Ska i alla fall försöka sova nu.
17.02.2014 kl. 01:57

10 saker du (inte) visste om mig

Jag har sett en massa listor igen på diverse bloggar och tänkt att jag också vill fylla i en lista. Nå, nu då jag tänkte göra det så hittar jag ingen rolig så ni får en Emmalista istället. En lista på underliga saker om mig eller underliga saker jag gör som du antagligen redan vet om om du känner mig bra, men om du inte känner mig får du nu en ännu underligare bild av mig. Det bjuder jag på idag så här på alla hjärtans dag.

1. Jag äger ingen säng. Funkar lika bra att sova på madrassen direkt på golvet.

2. Jag trodde länge (eller okej fortfarande) att det inte får komma vatten i det lilla hålet under kranen (inte det hålet där vattnet ska rinna ut) eftersom vi då jag var liten hade ett system i badrummet där vattnet rann ut i skåpet under lavoaren om det kom i det lilla hålet...

3. Jag äger antagligen 50 par skor, men står varje morgon i tamburen och hittar inget par att ha på mig.

4. Jag kommer en vacker dag att äta upp mina kinder så som jag biter på insidan av dem.

5. Då vi lärde oss bråk i lågstadiet räknade jag ofta med tänderna. Jag delade in munnen i fem delar och "tuggade" för att räkna. Den vanan blev kvar, men tuggar nu istället i takt då jag går. Inte störande alls...

6. Jag har alltid gått eller cyklat till skolan och för att ha lite mer spänning i tillvaron då jag gick samma sträcka två gånger varje dag i flera års tid började jag en dag tävla mot bilister och andra som gick eller cyklade om vem som först kom över gatan då rött ljus byttes mot grönt. Man kunde vinna både kategorin fotgängare och alla. Needless to say hade jag egna regler och vann i 99 fall av 100. Också den här vanan sitter till viss grad fortfarande i...

7. I lågstadiet gick jag till skolan med en klasskompis och vi var ofta just så sena att vi hann till skolgården precis då det ringde in och vi hade aldrig egna klockor så under några år sökte vi alla klockor vi kunde hitta på vägen för att försäkra oss om att komma i tid. Vi hittade ungefär 50 om jag kommer rätt ihåg på vår skolväg som var knappt två kilometer. En del fanns inne i folks lägenheter. ;)

8. Jag bestämde mig ungefär på sjuan att jag vill bli lärare och var helt säker på min sak i sju år, så jag sökte in till ÅA och fick en studieplats för att studera tyska. Sen hade jag mellanår och jobbade på dagis och bestämde mig för att jag ville studera fysioterapi så jag sökte till Arcada, kom in och blev Helsingforsbo. Har nog inte ångrat mig.

9. Jag brukar säga att jag bott i fyra länder fast den kortaste tiden var en månad. Låter coolare att säga att man bott i USA, Tyskland, Norge och Finland än att säga att jag hjälpte till att sköta barn i USA en månad, var på utbyte i Tyskland och bodde ett par månader i Norge (jag gick faktiskt i skola!) medan mamma var på praktik där.

10. Jag är med i Sjöscoutkåren Vikingarna som ju alltså är en pojkkår, men jag är ungefär den mest maskulina i den kåren. Och jag är stolt över det.

14.02.2014 kl. 13:37

Produktivitet

Jag blir så sjukt pigg alltid runt 21-22 på kvällarna. Alltid! Kan sitta hela dagen och bara stirra framför mig för att jag är så trött, men då klockan börjar bli läggdags vaknar min hjärna och kropp upp och jag kunde sitta och skriva eller träna eller städa eller möblera om eller what not hela natten. Börjar bli rejält trött på det här då jag aldrig får något vettigt gjort på dagarna då jag skulle ha hur mycket tid som helst. Igår t.ex. skrev jag mitt motivationsbrev som skulle bifogas utbytesansökan kl.3 på natten. Det blev skitbra och jag kom på en massa spännande saker att skriva, men KLOCKAN TRE PÅ NATTEN.

Så här känner jag mig nu.

Nu vill jag sova. Fick just kontaktuppgifterna på alla mina scouters föräldrar uppdaterat i min telefon (kl.23. Fint.) så om man skulle försöka sig på lite sömn då...

12.02.2014 kl. 23:06

Håll tummarna nu!

Jag lämnade just in ansökan om utbyte för hösten 2014, så nu är det bara att hålla tummarna för det bästa och hoppas på att min höst spenderas i Malta!

Får jag säga min åsikt så ser det ju inte så dåligt ut...

12.02.2014 kl. 11:58

Mögel

Om man rostar ett bröd, breder smör på det, skär ostskivor och lägger på brödet och sen då man tar första tuggan känner en svag smak av mögel i munnen, vad gör man då?

Vi kan ju säga som så att jag hoppas att jag mår bra imorgon då planpresentation av examensarbetet står på programmet...

11.02.2014 kl. 15:50

Fangirl

Jag känner mig som världens fangirl då jag har suttit hela morgonen och lyssnat först på Radio Vega och sedan på Radio x3m för att höra Jannike och hennes nya singel som kom ut idag! Är så stolt över att jag känner Jannike och har fått följa med hela processen en lite längre tid och älskar älskar älskar hennes nya låt och är så glad att alla äntligen får höra låten!

 

07.02.2014 kl. 15:11

Boktips

Jag kom hem från Stockholm i morse och på hallmattan hemma väntade ett paket med en bok från min farmor. Hon skrev att hon älskat boken och hoppades att jag skulle tycka lika mycket om den och det var ingen fråga om saken. Läste boken från pärm till pärm idag. Kunde knappt ta en paus för att sätta mig bättre i soffan och det är orsaken till att jag nu sitter här hungrig och inser att jag inte har någon mat hemma. Tur att jag åt igår i alla fall. Och butikerna är ju öppna imorgon.

Det var inte det jag skulle skriva om, utan boken! Livet efter dig (originaltitel Me before you) av Jojo Moyes. Läs den. Åh gud vad jag skrattade och grät. bra.

04.02.2014 kl. 23:07

Emmas klanterier vol. ∞

Det går bra nu... Haft sån jäkla huvudvärk hela dagen att det var svårt att hitta böcker till examensarbetet på bibban för en del av synfältet skymdes av svarta fläckar. Min dag fortsatte fint då jag kom hem och skulle äta en avokado och skar mig i vänster tumme, det enda fingret jag inte skar upp i november. Dags att sova snart?
29.01.2014 kl. 19:08

Telefonbildbomb

Finaste lucia 2013, Elin och jag på lusseavslutning.

Min hand ser ut som en hand...

...efter att ha sett ut så här (minus ljusen, de var luciaövning) i sex veckor.

Lux Helsinki.

Man kan lägga golv med en (och en halv) hand! Liiite stolt.

Älskar solnedgångarna jag ser från min lägenhet.

Finaste lusseposse :P Finlands lucia 2013.

25.01.2014 kl. 19:08

Kära barn, barnbarn och barnbarnsbarnbarnsbarn

Jag har fortfarande inte överdoserat Panacod och dött utan är i högsta grad levande (och min hand börjar se ut som en hand!) och gör därför en miljon saker samtidigt. Då jag hinner ska jag slänga ihop ett luciainlägg så jag kan minnas allt om ett år då jag är dement och har glömt allt. Det enda roliga värt att rapportera om är att jag äntligen i februari ska till Tyskland igen efter en alltför lång paus, men ska denna gång checka München där en av mina allra bästa vänner är på utbyte! 

 

Är det nån som kommer ihåg mig ännu efter så här lång bloggpaus? 

22.01.2014 kl. 10:47

Finlands lucia

Nej, jag har inte överdoserat Panacod och dött, det har varit tyst på bloggen på grund av lusseövningar, klänningsprovning, guidning av lucia-Elin i Helsingfors, fysioterapi och ergoterapi för handen, stygnborttagning (16 stygn borta! Jee!) och ja, en massa annat. Imorgon är det äntligen luciadagen och jag får uppleva allt det ljuvliga ännu en gång! Vi syns i en tv eller dator nära dig kl.7.10, 8.00, 17.00 och 21.30 och 17 kan man se live i Domkyrkan eller 18 på Domkyrkans trappa.

Jep, borde ha sovit flera timmar ren, men jag är inte det minsta trött. Väckning 3.40 imorgon och taxin kommer 5.00. Mys.

12.12.2013 kl. 23:42

Hurra för Panacod!

Jag älskar Panacod just nu! Bra smärtlindring, men tyvärr kan jag inte ta det annat än till natten för jag blir så fnittrig av den... Igår på kvällen höll jag på att dö av skratt till exempel då mamma viska åt mig att hon älskar mig. Kanske inte helt okej att ta Panacod då före jag ska träffa mina scouters föräldrar på basar imorgon (tips till alla Helsingforsbor: Balders basar kl.11-14 lördag 30.11 på Alexandersgatan 12!)... Ses vi där?
29.11.2013 kl. 22:52

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar