Dagens dilEmma

Dagens dilEmma (sak jag gör till ett problem) var att jag inte orkade köra till butiken, så nu har jag bara grillkorv i kylskåpet till middag... Nej, jag hade inte tänkt släpa fram grillen nu, så vad gör man då..?
06.11.2013 kl. 17:50

Allt annat än tentläsning

Jag ska skriva tent imorgon. Eftersom jag ska skriva tent imorgon har jag idag städat, tvättat alla kläder jag äger, läst Scoutposten, läst Kyrkpressen, läst HBL, kollat upp alla luciakandidater (årlig tradition), övat på sång till lördagen och tränat selfieposering.

Duckface och Sparrow face. I'm sexy and I know it. Not.

Nu hittade jag inte på fler onödiga saker att göra så jag måste blogga och sen ta itu med instuderingsfrågorna. Jag tror det blir en femma i tenten. Absolut.

 

17.10.2013 kl. 18:19

Mitt liv

Ibland slår det mig hur underlig jag är och jag funderar hur andra upplever mig. Efter ett tag slutar jag fundera och fortsätter leva mitt underliga, men ganska bra liv.
30.09.2013 kl. 00:09

Bästa sökorden

Just så här då jag borde sova, borde ha kollat på en skoluppgift, skulle kunna städa, eller göra vad som helst annat är det roligt att titta med vilka sökord folk hittat min blogg. Den senaste tiden har det inte varit något speciellt roligt, men några av de bästa måste nog vara:

1. Google. Någon har alltså googlat "google" och läst min blogg en stund via det. Check.

2. Måste jag gå på min ex-hustrus begravning. Say whaaaaaaaat? Vad jag vet har jag ingen ex-hustru. Speciellt ingen död, så hur i hela friden har någon hittat min blogg med de orden?

3. Effektiv läsning. BHAHAHAHAHAHHAHAHHAHA! Om någon trodde att den skulle få antingen effektiv läsning på min blogg, eller lära sig om effektiv läsning kom den hemskt fel. Hemskt ledsen för det. Inte.

4. Frågor och svar om gruppsex. Att dedäran... Jag tror inte jag är rätt person att vända sig till.

5. Barn ont i magen ätit snö. Mitt tips: Ät inte gul snö. Det kan vara öl, men oftast är det inte det.

Och jag måste göra er hemskt besvikna, men trots att största delen av sökorden som gör att folk hamnar på min blogg är olika former av "nakenbilder" så publicerar jag inte nakenbilder på min blogg. Före det blir riktigt ont om pengar. Och jag är känd. Och modigare. Dvs aldrig.

24.09.2013 kl. 00:32

Köpes: hjärna

Jag gick in på min egen blogg, konstaterade att det inte fanns något nytt inlägg sen jag kollade senast, uppdaterade sidan, konstaterade att, nej inget nytt inlägg ännu heller. Sen insåg jag att det är ju inte så underligt eftersom jag inte skrivit något nytt inlägg. På min egen blogg.

Har någon en hjärna den inte behöver längre köper jag gärna. Tack.

23.09.2013 kl. 22:15

Utan dig

Ett tungt, men fint veckoslut är snart till ända. Jag har varit tillsammans med människorna jag älskar allra mest på den här jorden, min fina familj och fina släkt. Jag älskar dem så mycket att det inte går att förklara ens.

Just dem behövde jag det här veckoslutet. <3

 

15.09.2013 kl. 21:38

Alzheimer och ADHD

Jag tror att jag har tappat hjärnan och fått Alzheimer och ADHD på sommaren. Har varit typ två veckor i skolan och har ingen aning om vad vi gått igenom eller vad jag borde kunna nu. Det går bra nu med andra ord.
12.09.2013 kl. 14:16

Ljuvliga barn

Snart borde jag vara i skolan, men jag ligger i sängen och försöker göra en skoluppgift som tydligen inte går att göra på iPad, så jag bloggar istället.

 

Jag ser fram emot eftermiddagen då jag ska hämta "mina" barn från dagis. Ett av barnen utbrast igår då jag skulle gå: Hejdå, kom och hälsa på igen! De är nog fina de där barnen.

10.09.2013 kl. 09:27

Dagens lärdom

Idag har jag lärt mig att man kan laga majs i mikron istället för att koka den. Det blir lika gott och två minuter i mikron är ingenting!

 

Vad har du lärt dig idag?

29.08.2013 kl. 21:20

Hemskt duktig

Jag är duktigast av alla jag känner på en hel massa saker. Alla saker är dock inte så bra att vara duktigast på...

 

Jag är hemskt duktig på att glömma bort vad jag borde göra och börja med annat istället. Som nu. Jag skulle sova, men började uppdatera min scoutkårs e-postlistor och medlemsregister och sen försökte jag hitta några skeppare för nästa möte och så började jag blogga. Oj...

 

Ännu duktigare är jag nog på att skada mig på allt jag kommer i närheten av. Idag till exempel attackerade min kalender min hand och två ordentliga bitar hud lossnade. Aj...

 

28.08.2013 kl. 01:34

Träningsfylld höst

På veckoslutet köpte jag ett kort till Motivus som gäller fram till nyår, så nu ska det tränas hela hösten och vintern så att jag igen kunde känna att jag är i bra skick och kan tycka om min kropp fast de flesta kroppsdelarna är andra klass. Hoppas på att knän, vrister och axlar ska må bättre om jag får lite mer muskler som stöd :)

 

Mitt enda problem just nu är att min betalning inte ännu syntes hos dem och ja, jag vill hemskt gärna gå tillsammans med nån jag känner första gången jag tränar på nytt ställe, så jag måste vänta tills mitt träningssällskap kommer tillbaka till Helsingfors. SEN ska det tränas så svetten strittar

27.08.2013 kl. 00:08

Nattlig sysselsättning

Jag insåg då jag kom hem efter att ha seglat i kväll att jag har malet kött som blir gammalt idag, så kl.00.00 ställde jag mig och rullade köttbullar (i slutet minibiffar för bullar blir ju aldrig stekta helt igenom!) och stekte köttbullar för första gången någonsin själv. Sånt kan man också göra då man borde sova.

Nu har jag 33 köttbullar (och minibiffar) i kylskåpet.

01.06.2013 kl. 00:39

Stafettkarneval

Jag ska igen jobba i första hjälpen på Stafettkarnevalen och surfade runt lite för att kolla vädret för fredag och lördag (min födis!). Inte det lättaste det här med vädret och vad ska man nu sen tro på...

Foreca?

Ilmatieteenlaitos?

Yr.no?

Mtv3?

 

 

Helsingin Sanomat?

 

Jag vill ha sol på min födelsedag i alla fall. Tack.

Nu ska jag sova före sista praktikdagen. Vart försvann sju veckor?

23.05.2013 kl. 22:15

Eurovisionsfavoriter

Inför finalen i kväll är mina favoriter utan inbördes ordning:

 

Frankrike - Amandine Bourgeois - L'Enfer et moi

 

Finland - Krista Siegfrids - Marry Me

 

Holland - Anouk - Birds

 

Ungern - ByeAlex - Kedvesem

 

Danmark - Emmelie De Forest - Only teardrops

 

Island - Eyþór Ingi Gunnlaugsson - Ég á Líf

 

Norge - Margaret Berger - I feed you my love

 

Om jag måste nämna tio bidrag skulle de tre "mmm, okej"-låtarna vara Azerbajdzjan, Sverige och Storbritannien (eftersom Bonnie Tyler är cool och jag lät ungefär exakt som henne då jag var liten).

18.05.2013 kl. 17:00

Motivation köpes

Har noll ork, noll motivation (eller minus tusen) och noll intresse att fixa skolarbeten den här tiden på dygnet. Mina dygn har för få timmar. Dessutom är det inte det enklaste att skriva då man inte känner sina armar. Det är ganska spännande.

Varför kan man inte köpa motivation någonstans?

15.05.2013 kl. 23:20

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar