Kortvarig lycka

På onsdag lottades höstens praktikplatser ut mellan alla i klassen och jag fick (efter en del stärv) precis den platsen jag ville ha och jag var så glad! Den lyckan blev dock inte långvarig då min lärare idag mailade mig och berättade att praktikstället tar emot studerande först på våren. Så nu är jag utan praktikplats och det är 24 dagar tills praktiken börjar. Hurra. Hur det här ska sluta blir intressant att se...

 

Gick förresten till läkare igår, fick fem mediciner. Hade tydligen bihåleinflammation och örongångsinflammation. Kanske jag blir frisk nu ;)

Publicerad 04.10.2013 kl. 14:58

Mirakelkurer?

Nu vill jag ha era bästa tips på hur man blir frisk! Skola, shopping, sömn, TV-tittande har inte gjort det bättre ännu, så vad hjälper? Det värsta är att jag inte ens har feber utan huvudet fullt med snor, halsen gör ont och så är jag dödstrött hela tiden. Orkar inte längre!

Publicerad 03.10.2013 kl. 10:19

Nattuggla

Just nu känns det kanske inte som att det var hemskt smart att sova till klockan 16.30 idag, sen å andra sidan börjar min förkylning faktiskt kännas lite bättre, så kanske det var helt okej.

Efter att jag äntligen steg upp hände något underligt och jag började städa och föra ner onödigt stuff till källaren, så nu ser lägenheten naturligtvis ut som ett bombnedslag eftersom man först måste ta fram ALLT för att sen kunna städa och hitta rätt plats för allt. Om någon vill komma och hjälpa mig städa och slänga saker är den välkommen till mig efter 13 imorgon. Ring på förhand så kan jag klä på mig.

Publicerad 30.09.2013 kl. 23:35

Skrytinlägg

Idag har jag varit så hurja duktig och hunnit med så mycket att jag undrar om någon annan lånat min kropp. Började dagen med att cykla till Motivus och gå på muokkaus, cyklade till skolan och lyssnade på utbytesinfo (jag tror att det faktiskt kan fixa sig så som jag vill), chillade lite i skolan, hann vara hemma typ en timme och åkte sedan och seglade med mina äventyrsscouter sista gången för det här året. Imorgon är det ännu vargungarnas tur att segla innan vi lyfter båten nästa vecka! Imorgon klär jag på mig ännu mer än idag, för idag kom hösten. Långkalsong- och vantsäsongen började idag, men mössan glömde jag hemma...

Imorgon får jag segla ännu!

Publicerad 25.09.2013 kl. 20:53

Bästa sökorden

Just så här då jag borde sova, borde ha kollat på en skoluppgift, skulle kunna städa, eller göra vad som helst annat är det roligt att titta med vilka sökord folk hittat min blogg. Den senaste tiden har det inte varit något speciellt roligt, men några av de bästa måste nog vara:

1. Google. Någon har alltså googlat "google" och läst min blogg en stund via det. Check.

2. Måste jag gå på min ex-hustrus begravning. Say whaaaaaaaat? Vad jag vet har jag ingen ex-hustru. Speciellt ingen död, så hur i hela friden har någon hittat min blogg med de orden?

3. Effektiv läsning. BHAHAHAHAHAHHAHAHHAHA! Om någon trodde att den skulle få antingen effektiv läsning på min blogg, eller lära sig om effektiv läsning kom den hemskt fel. Hemskt ledsen för det. Inte.

4. Frågor och svar om gruppsex. Att dedäran... Jag tror inte jag är rätt person att vända sig till.

5. Barn ont i magen ätit snö. Mitt tips: Ät inte gul snö. Det kan vara öl, men oftast är det inte det.

Och jag måste göra er hemskt besvikna, men trots att största delen av sökorden som gör att folk hamnar på min blogg är olika former av "nakenbilder" så publicerar jag inte nakenbilder på min blogg. Före det blir riktigt ont om pengar. Och jag är känd. Och modigare. Dvs aldrig.

Publicerad 24.09.2013 kl. 00:32

Köpes: hjärna

Jag gick in på min egen blogg, konstaterade att det inte fanns något nytt inlägg sen jag kollade senast, uppdaterade sidan, konstaterade att, nej inget nytt inlägg ännu heller. Sen insåg jag att det är ju inte så underligt eftersom jag inte skrivit något nytt inlägg. På min egen blogg.

Har någon en hjärna den inte behöver längre köper jag gärna. Tack.

Publicerad 23.09.2013 kl. 22:15

Stolt!

Idag är jag hemskt stolt över mig själv! Och hemskt kryptisk. Hehe. Träffade någon jag sett upp till hur länge som helst och det visade sig att personen är en ännu bättre typ än jag kunnat föreställa mig ens. Det här veckoslutet har varit ett av de bästa på en lång tid, då jag har varit nästan helt ledig och kunnat göra bara sånt jag haft lust med.

Här som avslutning på inlägget (eftersom jag inte kommer på något smart) kan ni få se hur vacker jag och lillasyster var på sommarens största fest:

Jag är alltid så normal på alla bilder. Jag tror att min syster tycker lite om mig i alla fall. Kanske.

 

Publicerad 22.09.2013 kl. 19:58

Utan dig

Ett tungt, men fint veckoslut är snart till ända. Jag har varit tillsammans med människorna jag älskar allra mest på den här jorden, min fina familj och fina släkt. Jag älskar dem så mycket att det inte går att förklara ens.

Just dem behövde jag det här veckoslutet. <3

 

Publicerad 15.09.2013 kl. 21:38

Alzheimer och ADHD

Jag tror att jag har tappat hjärnan och fått Alzheimer och ADHD på sommaren. Har varit typ två veckor i skolan och har ingen aning om vad vi gått igenom eller vad jag borde kunna nu. Det går bra nu med andra ord.
Publicerad 12.09.2013 kl. 14:16

Ljuvliga barn

Snart borde jag vara i skolan, men jag ligger i sängen och försöker göra en skoluppgift som tydligen inte går att göra på iPad, så jag bloggar istället.

 

Jag ser fram emot eftermiddagen då jag ska hämta "mina" barn från dagis. Ett av barnen utbrast igår då jag skulle gå: Hejdå, kom och hälsa på igen! De är nog fina de där barnen.

Publicerad 10.09.2013 kl. 09:27

Dagens lärdom

Idag har jag lärt mig att man kan laga majs i mikron istället för att koka den. Det blir lika gott och två minuter i mikron är ingenting!

 

Vad har du lärt dig idag?

Publicerad 29.08.2013 kl. 21:20

Hemskt duktig

Jag är duktigast av alla jag känner på en hel massa saker. Alla saker är dock inte så bra att vara duktigast på...

 

Jag är hemskt duktig på att glömma bort vad jag borde göra och börja med annat istället. Som nu. Jag skulle sova, men började uppdatera min scoutkårs e-postlistor och medlemsregister och sen försökte jag hitta några skeppare för nästa möte och så började jag blogga. Oj...

 

Ännu duktigare är jag nog på att skada mig på allt jag kommer i närheten av. Idag till exempel attackerade min kalender min hand och två ordentliga bitar hud lossnade. Aj...

 

Publicerad 28.08.2013 kl. 01:34

Träningsfylld höst

På veckoslutet köpte jag ett kort till Motivus som gäller fram till nyår, så nu ska det tränas hela hösten och vintern så att jag igen kunde känna att jag är i bra skick och kan tycka om min kropp fast de flesta kroppsdelarna är andra klass. Hoppas på att knän, vrister och axlar ska må bättre om jag får lite mer muskler som stöd :)

 

Mitt enda problem just nu är att min betalning inte ännu syntes hos dem och ja, jag vill hemskt gärna gå tillsammans med nån jag känner första gången jag tränar på nytt ställe, så jag måste vänta tills mitt träningssällskap kommer tillbaka till Helsingfors. SEN ska det tränas så svetten strittar

Publicerad 27.08.2013 kl. 00:08

Sommarjobb och sommarlov

Igår började mitt fem dagar långa sommarlov då jag hade sista dagen på sommarjobbet! Fick massor tack för arbetet och blev lite generad över hur de berömde mig, jag har ju bara gjort som jag blivit lärd där.

Tillsammans med Jennifer som sommarjobbade på samma ställe bakade vi minimuffins och bjöd åt resten av personalen som tack.

Blåbärs-citronmuffins med vitchoklad och citronströssel på.

Publicerad 24.08.2013 kl. 23:18

Jag lever nog fast man kanske kunde tro annat

Tänkte bara slänga in ett litet hej här om det är så att det finns någon nånstans i världen som bara läser min blogg, men inte känner mig annars. På Instagram, Facebook och Twitter är jag mer högljudd än här så tänkte bara intyga att jag lever.

Så nu vet ni det.

Publicerad 02.08.2013 kl. 23:17

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar