Jag lever!

HEJ! Jag har fortfarande inte dött. Tyvärr har ni inte blivit av med mig, haha. Nej, men har haft en massa annat att tänka på så har inte orkat blogga utan bara läst alla andras bloggar, så tack för att ni skrivit!

Sitter nu och ser på Eurovisionsmaraton på TV2 och poängsätter alla låtar och skriver en liten kommentar om alla så återkommer om ett par timmar med min rapport och vad jag tycker. :)

03.05.2014 kl. 20:13

Årsfest

Jag var på årsfest första gången i mitt liv på fredagen! Det var på tiden tyckte jag och det bästa var att man inte behövde ha långklänning så kunde satsa på en lite bekvämare klänning. Det enda problemet var att den var för lång så två timmar före årstesten började sydde jag upp klänningen med björntråd (enda tråden jag hade hemma...). Sömmen gick sen sönder då jag gick till spåran. Great success och typiskt mig. Men jag kände mig i alla fall ganska fin.

14.04.2014 kl. 20:12

För empatisk?

Ibland kan jag tycka att jag är lite för empatisk då jag får ont på samma ställen som mina klienter då jag sitter och läser deras remisser och vad läkarna skrivit.

Hoppas att det inte kommer någon man med ont i pungen. Det skulle vara så jobbigt att ha ont i en kroppsdel jag inte har. Men jag vet inte vad en fysioterapeut kan göra åt ont i pungen, så det känns ganska osannolikt. Som tur.

10.04.2014 kl. 22:00

Gammal

Tydligaste tecknet på att jag börjar bli gammal? Min vanligaste fras just nu är:

Gud så tiden går!

Det är inte lätt att bli gammal hörni, men ju äldre jag blir desto närmare kommer sommaren så det är ju då en positiv sak. Tycker ni också att det senaste året har gått snabbare än det brukar? Jag tycker det var just jag var i New York den där ena månaden och insåg för ett par dagar sedan att det är över två år sedan.

Andra saker det är länge sedan:

Jag gick ut lågstadiet för 11 år sedan, blev konfirmerad för 9 år sedan, gick ut högstadiet för 8 år sedan och blev student för 4 år sedan. Dessutom föddes min lillasyster helt just! Eller för 16 år sedan...

Åh Gud så gammal jag känner mig.

09.04.2014 kl. 21:46

Mer komplimanger åt folket!

Jag vill alltid bo i Ekenäs! Alla är vänliga och snälla mot varandra och jag har så härliga klienter som bara överöser mig med så mycket komplimanger att jag nästan skäms.

Kan vi inte alla börja ge mer komplimanger åt varandra? Man blir så glad och det kan rädda vilken dag som helst! Jag börjar och säger tack till alla som läser det här! (Och ett extra stort tack till dem som kommenterar. Kommentarer gör mig alltid extra glad.) Puss!

08.04.2014 kl. 21:17

Det går bra nu kompis, det går bra

Alltså att jag aldrig lär mig att det är onödigt att stressa före något. Första praktikveckan gick hur bra som helst, jag överlevde, mina klienter har varit hur trevliga och glada och nöjda som helst, det var roligt att vara tillbaka och jag löste problemet med boende. Dessutom har det varit ljuvligt väder hela veckan och jag har haft lediga kvällar och kunnat träna mer än de senaste månaderna tillsammans så det känns bra nu!

 

Veckoslutet blev dessutom en perfekt avslutning på veckan med finsällskap på promenad runt Tölöviken och parkhäng och prat om allt mellan himmel och jord i strålande sol (samlar de första fräknarna), sen snabbt möte och på kvällen fest på NJK. Min klänning med segelbåtar matchade temat ;)

Idag har jag bara tagit det lugnt. Fick sova så länge jag ville, fick prata lite med en fin vän, vann en kaffemugg från Radio x3m och har provat ungefär alla klänningar jag äger för att hitta något att ha på mig på årsfest nästa vecka. Hittade kanske. Nu borde jag ha sovit ren flera timmar för väckning imorgon sker klockan fem noll noll, men gissa om jag är trött. Nå nej. Men ska försöka i alla fall.

06.04.2014 kl. 23:13

Vad gör vi? Nu kör vi!

Nåja, nu börjar det vara dags att sova om jag ska orka upp till praktiken imorgon! Lika livrädd som före alla praktiker är jag, men nervositet är bra, utan det skiter allt bara på sig så nu ska jag ta ut allt jag kan av de här tre veckorna. Sen ska bara ett litet examensarbete bli klart och så är det sommarlov!

Det här veckoslutet var absolut fantastiskt! Spenderade det med den här och den här tjejen och Gud så vi har skrattat. Jag är alldeles varm om hjärtat efter veckoslutet med dem så det här blir nog fint!

Vårskutt och vårskrik avklarade.

30.03.2014 kl. 23:10

Dagens rädslor

Jag har sett fram emot att åka tillbaka till Ekenäs och slutföra praktiken där, men nu då det närmar sig med skrämmande fart känns det bara mer skrämmande för varje dag. Jag har inte ännu bestämt mig var jag ska bo eftersom jag den här gången inte har någon bil och inte sådär bara kan ta mig 20km från vår sommarstuga in till Ekenäs varje morgon och tillbaka varje eftermiddag. Det går gratis buss från Helsingfors varje morgon och tillbaka varje eftermiddag, men den startar 6.25 vilket betyder att jag måste åka hemifrån ungefär 5.45 och jag är inte en morgonmänniska. Jag tror inte ens jag är en människa den tiden på dygnet.

En annan sak som skrämmer mig lite är hur lite jag tycker att jag kan just nu. Jag har inte gjort annat än examensarbete de senaste månaderna och jag tycker att allt jag någonsin kunnat om anatomi och skador är som bortblåst. Det kommer ju tillbaka, men jag har bara tre veckor i Ekenäs nu och det känns som om det inte räcker.

Det som ändå gör mig glad och positiv just nu är sommarjobbet på Café Gamla Stan som börjar ren i maj (alla måste komma och hälsa på mig där i sommar!) och det ser just nu mer positivt ut med tanke på utbyte i höst. Håller ännu tummarna, men har nu blivit nominerad från Arcada i alla fall så jag hoppas på att få åka. Sen går faktiskt examensarbetet ganska okej just nu. Bakgrunden blir jag väl aldrig nöjd med, men när är jag nöjd med något jag skrivit? Exakt. Sitter just nu och läser igenom allt vi skrivit och försöker hållas positiv. Därav denna bild.

Elefantskjortan gör mig också glad.

25.03.2014 kl. 17:44

Alzheimers

Jag tror jag börjar få (eller vadå börjar få, har väl alltid haft) alzheimer. Kan flera gånger om dagen gå in på min egen blogg och undra över att det inte kommit nya inlägg på länge. Så underligt. Inte. Nu ska jag i alla fall lämna en påminnelse åt mig själv att skriva hela berättelsen om min hand. Märkte att jag inte egentligen skrivit om vad som hände och vad som gjordes, så ska dokumentera så jag själv också kommer ihåg om ett halvår. ;)

20.03.2014 kl. 10:56

Får jag amputera mitt finger?

Alltså jättebra att jag fått nya ortoser till fingret för att öka rörligheten, men då man försöker sova och fingret krampar av smärta är det inte så kul. Intalar mig att det är bra, men är inte så säker...
16.03.2014 kl. 01:09

Note to self

Handen fungerar inte som skärbräde.

Tur att man har tjock hud...

 

08.03.2014 kl. 19:57

Klanten strikes again

Jag kommer nästa vecka att få två nya ortoser för min hand eftersom mitt mest skadade finger fortfarande ser ut såhär... (För er som inte ser något underligt kan jag tipsa om att titta på er egen hand då ni sträcker fingrarna raka. Mitt långfinger blir inte rakare än så.)

Bjutiful.

Jag får alltså en nattortos som ska "dra" fingret rakare under natten och en jousilasta (typ fjäderortos) som jag ska ha på tre gånger en halvtimme under dagen. Eftersom skadan var så liten tyckte min fysioterapeut att vi ska ha ett normalt finger av det så vi jobbar vidare.

Men såhär före är det där jäkla fingret bara i vägen hela tiden! Försöker ju såklart använda det, men då det inte riktigt är format som de andra fingrarna så slutar det oftast med att jag slår det nånstans (tvättade kläder och slog fingret tre gånger efter varandra i tvättmaskinens trumma då jag skulle ta ut kläderna) och det senaste var då jag skulle bära ner några klaffstolar till källaren så blev fingret mellan en stol. Det blir ju liksom inte bättre av att det blir blått och sväller upp mer...

Något som däremot var hemskt bra idag var vädret och min 1,5 timmes promenad i solskenet!

08.03.2014 kl. 18:54

Underlig hjärna

Ibland undrar jag nog vad som händer i min hjärna medan jag sover. Jag brukar sällan komma ihåg mina drömmar, men då jag gör det drömmer jag helt galna saker och tror oftast dessutom att sakerna har hänt på riktigt då jag vaknar. Ofta kan jag också vakna mitt i en dröm och tro att det är morgon, fast det alltid är mitt i natten och jag skulle få sova flera timmar ännu.

Andras hjärnor brukar vila på natten, men helt tydligt gör ju min inte det...

07.03.2014 kl. 13:56

Enjoying life right now

Just nu är livet ganska bra vet ni. Inte saknar väl Finland mig om jag blir här?

26.02.2014 kl. 01:37

Undo

Sanna Nielsen - Undo. SÅ kär i den här låten nu.

21.02.2014 kl. 23:09

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar