Överlevde operationen

Det blev operation och tur var nu det för det visade sig att nerven var helt av och dessutom var en sena delvis av! Båda syddes ihop (inte i varandra) och fingret stängdes och nu ska jag ha handen i paket bara några dagar och sen borde jag få börja röra fingrarna sakta men säkert :) Har en hel del värk nu, men det hör till saken och som tur finns ju värkmediciner!
28.11.2013 kl. 22:43

På sjukhus

Sitter och väntar på att bli opererad. De tyckte igen att jag är så lugn och glad att jag inte behöver lugnande medicin före. Jag skulle ha fått en så stor dos att jag typ skulle somna direkt så vi avvaktar och blir det jobbigt kan de ge lugnande via dropp :) Vi är tre som kom in samtidigt och de två andra är stora killar som fick samma dos som jag skulle ha fått och den ena sover nu... Den andra fick gå iväg till operationen för en stund sen och han tyckte att Diapam inte hjälpte utan ville bli nersövd. Jag känner mig ganska lugn nu om jag tänker på dem.
28.11.2013 kl. 08:37

Förberedelse för operation

Ska försöka sova snart, men försöker förbereda mig för morgondagen. Det finns en chans att de inte opererar mina fingrar, men just nu är jag förberedd på att de gör det och blir nästan lite besviken om de inte gör det. Det är klart att det skulle vara skönt att slippa operation, men då jag inte känner mina fingrar vill jag ju allra helst att de ska bli bra, för mina händer kommer att vara mitt verktyg i mitt jobb.
27.11.2013 kl. 21:38

Handen ska opereras

Blev ett till besök på Haartmans sjukhus igår då jag packade upp fingrarna och märkte att jag saknar känsel i halva långfingrets fingertopp. På Haartmans fick jag remiss till Tölö sjukhus där jag var idag och fick tid till operation på torsdag för att sy ihop nerven som antagligen är av i långfingret. De kollar förstås på operationsdagens morgon ännu om känseln kommit tillbaka och har den gjort det är operation onödig, men annars skär de upp mitt finger åt andra hållet och fixar nerven. Praktiken vet jag inte hur det går med, men ska träffa min lärare om en timme och så kollar vi. Besvikelsen är stor just nu.
26.11.2013 kl. 12:07

Handikappad klant

Vi ska fotas med luciakören idag och hade tänkt klotta lite smink i ansiktet på mig så man täcks visa upp sig. Min plan sket sig då jag inte kan skruva upp min mascara med en hand... Det blir fint det här hörni!
25.11.2013 kl. 14:22

Inte min dag idag...

Efter ett till fint veckoslut var söndagen inte så fin. Skulle tvätta en Dame Jeanne i duschen, men den ville inte helt som jag utan sprack i mina händer så att jag fick åka till sjukhus och sy ihop vänstra handens fingrar... Fem stygn i långfingret och ett i pekfingret och resten av handen (och fötterna) klarade sig som tur med ytligare skärsår.

 

24.11.2013 kl. 20:56

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar