För empatisk?

Ibland kan jag tycka att jag är lite för empatisk då jag får ont på samma ställen som mina klienter då jag sitter och läser deras remisser och vad läkarna skrivit.

Hoppas att det inte kommer någon man med ont i pungen. Det skulle vara så jobbigt att ha ont i en kroppsdel jag inte har. Men jag vet inte vad en fysioterapeut kan göra åt ont i pungen, så det känns ganska osannolikt. Som tur.

10.04.2014 kl. 22:00

Gammal

Tydligaste tecknet på att jag börjar bli gammal? Min vanligaste fras just nu är:

Gud så tiden går!

Det är inte lätt att bli gammal hörni, men ju äldre jag blir desto närmare kommer sommaren så det är ju då en positiv sak. Tycker ni också att det senaste året har gått snabbare än det brukar? Jag tycker det var just jag var i New York den där ena månaden och insåg för ett par dagar sedan att det är över två år sedan.

Andra saker det är länge sedan:

Jag gick ut lågstadiet för 11 år sedan, blev konfirmerad för 9 år sedan, gick ut högstadiet för 8 år sedan och blev student för 4 år sedan. Dessutom föddes min lillasyster helt just! Eller för 16 år sedan...

Åh Gud så gammal jag känner mig.

09.04.2014 kl. 21:46

Mer komplimanger åt folket!

Jag vill alltid bo i Ekenäs! Alla är vänliga och snälla mot varandra och jag har så härliga klienter som bara överöser mig med så mycket komplimanger att jag nästan skäms.

Kan vi inte alla börja ge mer komplimanger åt varandra? Man blir så glad och det kan rädda vilken dag som helst! Jag börjar och säger tack till alla som läser det här! (Och ett extra stort tack till dem som kommenterar. Kommentarer gör mig alltid extra glad.) Puss!

08.04.2014 kl. 21:17

Vad gör vi? Nu kör vi!

Nåja, nu börjar det vara dags att sova om jag ska orka upp till praktiken imorgon! Lika livrädd som före alla praktiker är jag, men nervositet är bra, utan det skiter allt bara på sig så nu ska jag ta ut allt jag kan av de här tre veckorna. Sen ska bara ett litet examensarbete bli klart och så är det sommarlov!

Det här veckoslutet var absolut fantastiskt! Spenderade det med den här och den här tjejen och Gud så vi har skrattat. Jag är alldeles varm om hjärtat efter veckoslutet med dem så det här blir nog fint!

Vårskutt och vårskrik avklarade.

30.03.2014 kl. 23:10

Dagens rädslor

Jag har sett fram emot att åka tillbaka till Ekenäs och slutföra praktiken där, men nu då det närmar sig med skrämmande fart känns det bara mer skrämmande för varje dag. Jag har inte ännu bestämt mig var jag ska bo eftersom jag den här gången inte har någon bil och inte sådär bara kan ta mig 20km från vår sommarstuga in till Ekenäs varje morgon och tillbaka varje eftermiddag. Det går gratis buss från Helsingfors varje morgon och tillbaka varje eftermiddag, men den startar 6.25 vilket betyder att jag måste åka hemifrån ungefär 5.45 och jag är inte en morgonmänniska. Jag tror inte ens jag är en människa den tiden på dygnet.

En annan sak som skrämmer mig lite är hur lite jag tycker att jag kan just nu. Jag har inte gjort annat än examensarbete de senaste månaderna och jag tycker att allt jag någonsin kunnat om anatomi och skador är som bortblåst. Det kommer ju tillbaka, men jag har bara tre veckor i Ekenäs nu och det känns som om det inte räcker.

Det som ändå gör mig glad och positiv just nu är sommarjobbet på Café Gamla Stan som börjar ren i maj (alla måste komma och hälsa på mig där i sommar!) och det ser just nu mer positivt ut med tanke på utbyte i höst. Håller ännu tummarna, men har nu blivit nominerad från Arcada i alla fall så jag hoppas på att få åka. Sen går faktiskt examensarbetet ganska okej just nu. Bakgrunden blir jag väl aldrig nöjd med, men när är jag nöjd med något jag skrivit? Exakt. Sitter just nu och läser igenom allt vi skrivit och försöker hållas positiv. Därav denna bild.

Elefantskjortan gör mig också glad.

25.03.2014 kl. 17:44

Alzheimers

Jag tror jag börjar få (eller vadå börjar få, har väl alltid haft) alzheimer. Kan flera gånger om dagen gå in på min egen blogg och undra över att det inte kommit nya inlägg på länge. Så underligt. Inte. Nu ska jag i alla fall lämna en påminnelse åt mig själv att skriva hela berättelsen om min hand. Märkte att jag inte egentligen skrivit om vad som hände och vad som gjordes, så ska dokumentera så jag själv också kommer ihåg om ett halvår. ;)

20.03.2014 kl. 10:56

Får jag amputera mitt finger?

Alltså jättebra att jag fått nya ortoser till fingret för att öka rörligheten, men då man försöker sova och fingret krampar av smärta är det inte så kul. Intalar mig att det är bra, men är inte så säker...
16.03.2014 kl. 01:09

Underlig hjärna

Ibland undrar jag nog vad som händer i min hjärna medan jag sover. Jag brukar sällan komma ihåg mina drömmar, men då jag gör det drömmer jag helt galna saker och tror oftast dessutom att sakerna har hänt på riktigt då jag vaknar. Ofta kan jag också vakna mitt i en dröm och tro att det är morgon, fast det alltid är mitt i natten och jag skulle få sova flera timmar ännu.

Andras hjärnor brukar vila på natten, men helt tydligt gör ju min inte det...

07.03.2014 kl. 13:56

2:00

Jag är världens sämsta på att hålla tider, speciellt då det kommer till sovtider... Har köpt tågbiljett till kl.11 imorgon och ska dessutom barnvakta på kvällen så skulle faktiskt behöva vara pigg imorgon, men vi får se hur det går med sovandet då jag idag steg upp ungefär kl.14.30. Hehe. Ska i alla fall försöka sova nu.
17.02.2014 kl. 01:57

Produktivitet

Jag blir så sjukt pigg alltid runt 21-22 på kvällarna. Alltid! Kan sitta hela dagen och bara stirra framför mig för att jag är så trött, men då klockan börjar bli läggdags vaknar min hjärna och kropp upp och jag kunde sitta och skriva eller träna eller städa eller möblera om eller what not hela natten. Börjar bli rejält trött på det här då jag aldrig får något vettigt gjort på dagarna då jag skulle ha hur mycket tid som helst. Igår t.ex. skrev jag mitt motivationsbrev som skulle bifogas utbytesansökan kl.3 på natten. Det blev skitbra och jag kom på en massa spännande saker att skriva, men KLOCKAN TRE PÅ NATTEN.

Så här känner jag mig nu.

Nu vill jag sova. Fick just kontaktuppgifterna på alla mina scouters föräldrar uppdaterat i min telefon (kl.23. Fint.) så om man skulle försöka sig på lite sömn då...

12.02.2014 kl. 23:06

Mögel

Om man rostar ett bröd, breder smör på det, skär ostskivor och lägger på brödet och sen då man tar första tuggan känner en svag smak av mögel i munnen, vad gör man då?

Vi kan ju säga som så att jag hoppas att jag mår bra imorgon då planpresentation av examensarbetet står på programmet...

11.02.2014 kl. 15:50

Boktips

Jag kom hem från Stockholm i morse och på hallmattan hemma väntade ett paket med en bok från min farmor. Hon skrev att hon älskat boken och hoppades att jag skulle tycka lika mycket om den och det var ingen fråga om saken. Läste boken från pärm till pärm idag. Kunde knappt ta en paus för att sätta mig bättre i soffan och det är orsaken till att jag nu sitter här hungrig och inser att jag inte har någon mat hemma. Tur att jag åt igår i alla fall. Och butikerna är ju öppna imorgon.

Det var inte det jag skulle skriva om, utan boken! Livet efter dig (originaltitel Me before you) av Jojo Moyes. Läs den. Åh gud vad jag skrattade och grät. bra.

04.02.2014 kl. 23:07

Hurra för Panacod!

Jag älskar Panacod just nu! Bra smärtlindring, men tyvärr kan jag inte ta det annat än till natten för jag blir så fnittrig av den... Igår på kvällen höll jag på att dö av skratt till exempel då mamma viska åt mig att hon älskar mig. Kanske inte helt okej att ta Panacod då före jag ska träffa mina scouters föräldrar på basar imorgon (tips till alla Helsingforsbor: Balders basar kl.11-14 lördag 30.11 på Alexandersgatan 12!)... Ses vi där?
29.11.2013 kl. 22:52

Förberedelse för operation

Ska försöka sova snart, men försöker förbereda mig för morgondagen. Det finns en chans att de inte opererar mina fingrar, men just nu är jag förberedd på att de gör det och blir nästan lite besviken om de inte gör det. Det är klart att det skulle vara skönt att slippa operation, men då jag inte känner mina fingrar vill jag ju allra helst att de ska bli bra, för mina händer kommer att vara mitt verktyg i mitt jobb.
27.11.2013 kl. 21:38

Kanske det blir något av mig ännu

De dagar då jag sådär spontant lagar korvsoppa, eller eldar bastun bara för att jag kan, eller tvättar alla mina kläder, eller städar huset tänker jag att det kanske blir något av mig ännu någon vacker (eller ful) dag. Synd att de dagarna kommer så sällan bara.
08.11.2013 kl. 19:42

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar