Slut på sommaren?

Sommaren på caféet börjar lida mot sitt slut så småningom och jag bläddrade i kalendern och insåg att 7.9 och säsongsavslutning är redan nästa vecka. Jag har hela tiden haft tanken att jag kommer att jobba länge ännu, men konstigt nog så går dagarna också i en helt galen takt. Tycker att jag alldeles nyss började sommarjobba och kan inte förstå att det snart är fyra månader sen jag stod bakom disken på Café Gamla Stan för första gången den 9.5. Med vädret som vi har nu känns det kanske ändå helt okej att sluta sommarjobba för det börjar kännas som höst, men jag skulle nog gärna ha några soliga och somriga dagar ännu innan höstrusket.

Känns som att det är en evighet sen man kunde ligga på stranden och stekas...

27.08.2014 kl. 14:07

Höstdeppis

Efter det här otroligt fina veckoslutet slog en liten höstdeppis till idag då vädret plötsligt inte längre var som de senaste veckorna och jag har inte åtta fina klasskompisar hos mig längre. Kvällen idag har jag dock höga förhoppningar på så just nu drömmer jag mig tillbaka till fredagens kräftis och tänker på hur bra kvällen idag blir.

18.08.2014 kl. 17:51

Wadap?

Kanske jag måste inse att jag inte orkar svara på kommentarerna till mitt "För privat?-inlägg". Det har liksom gått ganska lång tid ren och jag får inte till svar. Tusen tack för kommentarerna dock, helt superfina!

Vad händer nu då i mitt liv? Jag sommarjobbar fortfarande på bästa stället, Café Gamla Stan och jobbar ännu till 7.9 då caféet stänger för sommaren.

Det här veckoslutet hade vi kräftis med nio personer från klassen på min sommarstuga och alltså så underbara klasskompisar jag har! Vi pratade och skrattade och åt och badade bastu till långt in på natten och de segaste av oss lade sig runt fem på morgonen. Herregud så jag saknat dem. <3 Känns helt sjukt att en del av klassen blir färdiga ännu under det här året och nu splittras vi då vi inte har något gemensamt längre i skolan, men oss skiljer man nog inte på så lätt, utan en massa fester finns redan inplanerade under hösten ;)

16.08.2014 kl. 22:57

Busy busy busy doin' nothing?

Fint av mig att skriva ett inlägg för att starta en diskussion och sen inte svara på alla helt fantastiskt fina kommentarer jag fick... Jag ska svara på dem! Blev chockad att så många faktiskt svarade och nu har jag jobbat så mycket att jag inte hunnit sätta mig ner och skriva vettiga svar till alla.

Det kommer! Promise.

04.07.2014 kl. 22:41

För privat?

Jag har länge funderat på vad som är för privat för att skriva på bloggen/facebook/twitter. Jag tycker själv att jag inte berättar så mycket, men ibland kan någon (oftast mamma) ändå reagera och säga åt mig att fundera på vad jag lägger ut på nätet. Man kan få reda på en massa saker om personer genom att googla (tro mig, jag är mästare på att hitta personer) och då är det inte bara personliga bloggar som kommer upp, utan allt från facebookprofiler till tävlingsresultat från 15 år tillbaka och via olika sidor kan man komma vidare och hitta hur mycket som helst. 

Då har jag ibland funderat hur stor roll det spelar vad jag skriver på bloggen. Jag lägger inte ut bilder där jag är stupfull och ligger och spyr (det är inte heller min största hobby att supa skallen av mig) och jag brukar inte skriva nånting negativt om personer jag träffar för det hör inte till min stil att svartmåla andra, men var går gränsen då det handlar om mig själv? Vad är för privat för att skriva på nätet där allt kan hittas? Vad är sånt som man inte vill att en framtida arbetsgivare ska se? Supbilder? Antar att svaret är ja. Långa utläggningar om ens sexliv? Samma här. Tror inte en arbetsgivare är så intresserad. Vardagen? Tja, jag vet inte vem det kan skada om nån får veta att jag idag kört automatväxlad bil andra gången i mitt liv och sen vattnat blommor. Psykisk ohälsa? Jag vet inte. Är det inte en styrka att man kan berätta om det? Och är det inte bra att man talar om det just för att det är så tabubelagt? Kan det skada en att man skriver om det "för öppet"?

Vad har ni för tankar om vad som är för privat? Var går gränsen för dig?

19.06.2014 kl. 00:23

Grattis alla studenter!

Grattis alla fina studenter! Njut av er dag och gör inget som inte jag skulle göra (dvs ni kan göra nästan allt...). Jag ska åka och fira min äldsta kusin som tydligen är så gammal att han är student. Hur gammal är inte jag då? Hjälp.

31.05.2014 kl. 09:50

För mycket

Jag har alldeles för mycket saker jag borde göra och har lovat göra, vilket leder till att jag inte får något alls gjort. Om jag kunde sova skulle det underlätta lite, men på kvällarna/nätterna är jag hur pigg som helst och på morgnarna och dagarna kunde jag sova. Det går bra nu. Inte. Jag ska lära mig att säga nej i sommar. Påminn mig då jag glömmer!
31.05.2014 kl. 01:53

Arga lappen

En del saker får mig bara så sur! Har alltid perklat över att ingen i husbolaget tycks kunna rengöra torktumlarens filter så idag satte jag upp en lapp i "Arga lappen"-anda. Min var ändå ganska snäll. Visst?

Men jag menar, det är inte rocket science att rengöra ett f*cking torktumlarfilter.

30.05.2014 kl. 12:47

Sånt som gör en glad

Vet ni hur det är då man träffar någon första gången, men det känns som om man har känt varandra hur länge som helst? Med en del människor kan man bara skippa allt småprat och direkt prata på om allt man kan tänka sig. En sån person fick jag träffa idag då jag var på besök hos fina Frida (och Sally!).

Hade tänkt mig ett kort besök, men satt hos henne nästan sex timmar och vi pratade på om allt möjligt. Så otroligt fint med såna personer som det bara känns så naturligt att prata med.

Dagen började dessutom med årets första segling (för min del) med mina scoutkillar, så kan inte klaga på programmet.

29.05.2014 kl. 23:03

FÖDELSEDAG!

Okej, joo jag fyllde igår, men firade i Stockholm så därför måste jag lite ropa här också. Hädanefter fyller jag 21 varje år om någon frågar!

26.05.2014 kl. 23:58

ESC - de fem stora+Danmark

Jag hinner knappast skriva ett inlägg om vilka jag tror att kniper topplaceringarna i finalen, MEN jag kommer att twittra om det eftersom jag har gått och slagit vad om det tillsammans med en grupp med människor på twitter. Den som tippar flest i top 5 rätt vinner och får en vinflaska var av de övriga, så det ska bli spännande det här! En av dem som är med och slår vad är Catten. Hej på dig om du läser :) Ni kan följa med oss under #ESCbuteljen2014 och heja lite extra på mig, tack! Vi började ren planera en ESC-kväll i något skede där vi delar på vinet och kollar någon gammal ESC-final och den här lilla Eurovisionsfantastens hjärta började slå lite fortare bara vid tanken. Haha!

Här är i alla fall mina tankar om de låtarna som var direkt i finalen (tryck på låttiteln, jaja...):

Spanien – Dancing in the rain. Jo, ganska fin låt faktiskt! 7

Frankrike – Moustache. Började lite tänka på Krista Siegfrids av den här låten. Ganska rolig. :) 7

Danmark – Cliche love song. Feel good-låt helt enkelt som är lätt att sjunga med i. 9

Tyskland – Is it right. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Jo, eller nej, eller jo, eller jonej. 5

Italien – La mia città. Helt okej. Kommer inte ihåg låten efteråt, men gick ju okej att lyssna på. Kan nån bara berätta vad hon har på sig och vad hon håller på med i videon? 7

Storbritannien – Children of the universe. Uuuh, Mollys röst är tuff, men är inte helt säker på låten. 7

 

Vem tror ni att vinner?

09.05.2014 kl. 22:26

Eurovisionen, semifinal 2

Jep jep, jag borde alltså packa en väska och städa lägenheten för jag börjar sommarjobba imorgon och pendlar fram och tillbaka mellan Helsingfors, Ekenäs och Lappvik den kommande veckan, men då är det ju mycket roligare att blogga!

Här kommer alltså mina vitsord och funderingar igen (tryck på låten så kan du lyssna på den igen):

Malta – Coming home. Jag tror jag tycker om den här också för att jag längtar till mitt utbyte på Malta, hehe. Men fin låt. 6

Israel – Same heart. Älskar hebreiska så poäng bara för det och GUUUUUUUUD så jag älskar hennes röst! 8

Norge – Silent storm. Mjo, söt, fin, men jag tycker inte som många andra att den här är en vinnarkandidat. 7

Georgien – Three minutes to earth. Nej nej nej. 1

Polen – We are Slavic. I can’t even. Alltså låten kanske kunde vara bra om jag inte hade sett videon, men what's been seen cannot be unseen. Jag dör. Men åååååh, låten fastnar i huvudet! Måste kanske ge ett högre vitsord ännu... 3

Österrike – Rise like a phoenix. Jag älskar den här! Jag vet dock fortfarande inte om det är en man eller kvinna som sjunger (nå jo jag googlade och "she identifies as gender neutral, uses female pronouns rather than male"). 9

Litauen – Attention. Hoppas hon har snyggare kläder då det gäller (nu hittade jag inte den videon med de fulaste kläderna som tur!), de kan kanske hjälpa lite i bästa fall. Låten är lite tråkig fast hon sjunger bra. 5

Finland – Something better. Har inte ännu riktigt kommit fram till vad jag tycker om Softengine. Men tror nog på en finalplats för dem. 6

Irland – Heartbeat. Alltså jo, men nej, tände inte riktigt. 4

Vitryssland – Cheesecake. Alltså sjunger han seriöst en kärlekssång till en cheesecake, eller vem är en cheesecake? Nicki Minaj-kopian gjorde inte låten bättre. 2

Makedonien – To the sky. Nej Gud. Dansen. Jag dör. Kan hon sjunga om hon hade låten playback i egna landets final? Shit. Hade inte sett videon före nu då jag länkar den. Oj. 1

Schweiz – Hunter of stars. Jag blir glad av den här låten! Börjar nog lite dansa! 7

Grekland – Rise up. Introt bäddar för något så mycket bättre. Nu blir den lite långtråkig. 5

Slovenien – Round and round. Tycker hennes körsångare hade snyggare outfit än hon (live-versionen), men gillar låten. 6

Rumänien – Miracle. 2010 deltog samma duo och jag ÄLSKADE deras låt Playing with fire och jag jämför den bara med det här årets låt som inte är lika bra fast Paula leker med eld i början av den här låten. 5

08.05.2014 kl. 10:09

Semifinal 1, tankar

Första semifinalen har varit och farit och jag spammade twitter som vanligt ;) Ett par av mina tweets på svenska syntes i TV:n så mission accomplished där (eftersom det visades på tv2 så var det mest tweets på finska)! Jag tippade på twitter att Sverige, Lettland, Estland, Armenien, Azerbajdzjan, Ukraina, Ungern, Holland, Portugal och Ryssland skulle gå vidare till finalen och av dem hade jag sju rätt. Länderna som gick till finalen var Montenegro, Ungern, Ryssland, Armenien, Azerbajdzjan, San Marino (ingen nipple freeze på scen), Ukraina, Sverige, Nederländerna och Island. Saknar Lettland och Estland lite, men Portugal är jag lättad över att inte gick vidare.

Bilden av "vinnarna" lånad från eurovision.tv

Riktigt just kommer mina tankar om låtarna i semifinal 2 som kommer på tv idag! Jag hoppas att jag är framme vid en tv då sändningen börjar!

08.05.2014 kl. 09:59

Semifinal 1 ESC

Här är mina tankar om och vitsord på låtarna i dagens semifinal. Tryck på låtnamnet så kan ni lyssna på låten :) 

Armenien – Not alone. Tar för länge innan den kommer igång ordentligt och början är så seg att man nästan inte orkar lyssna tills den blir bra. 5

Lettland – Cake to bake. Vet inte vad som är fel med mig, men jag tycker den här låten är jättesöt :D men lite enformig. 6

Estland – Amazing. Hon sjunger tydligen ännu bättre live, så väntar på att få höra det! Helt bra låt. 7

Sverige – Undo. ÄLSKAR Sanna. ÄLSKAR Undo! Stolt Nielseneer här hej. 10

Island – No predjudice. Fin tanke jo, men jag diggar inte. 4

Albanien – One night’s anger. Snark. Hennes röst påminner lite om Shakira emellanåt, men låten är mjah. 3

Ryssland – Shine. Ganska tråkig och intetsägande låt. Trodde det var en (1) tjej som sjöng tills jag insåg att de är tvillingar... Lite komiskt också att Ryssland sjunger "Telling all the world to show some love". 3

Azerbajdzjan – Start a fire. Helt fin ballad och hon sjunger ju fint. 7

Ukraina – Tick – Tock. Ok pop-låt. 7

Belgien – Mother. Jag smälter alltid lite då jag hör den här, fin. 7

Moldavien – Wild soul. Påminner mig jättemycket om nån låt! Störande då jag inte kommer på vilken... 3

San Marino – Maybe (Forse). Inte undra på att hon ser bekant ut då det är tredje gången i rad hon representerar San Marino. Maybe det är tredje gången gillt för henne? Det enda jag kan tänka då jag ser videon är hennes nipple freeze. 4

Portugal – Quero ser tua. Åh Gud jag skäms. Dansen. Nej. Och vilken vinnarlåt hade de stora trummorna? 3

Nederländerna – Calm after storm. Kvinnans röst påminner sjukt mycket om nån! Gillar mer och mer! 8

Montenegro – Moj svijet. Videon är söt, skulle gärna förstå vad han sjunger. Typisk eurovisionslåt. 5

Ungern – Running. Stark video och starkt budskap. 6

06.05.2014 kl. 21:02

ESC

Får nog ta och återkomma imorgon. Vill länka till några låtar och orkar inte göra det nu, men har en lista med vitsord och kommentarer om alla 37 låtar som kommer så fort jag orkar länka ;)
03.05.2014 kl. 23:57

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar