Sommarjobb och sommarlov

Igår började mitt fem dagar långa sommarlov då jag hade sista dagen på sommarjobbet! Fick massor tack för arbetet och blev lite generad över hur de berömde mig, jag har ju bara gjort som jag blivit lärd där.

Tillsammans med Jennifer som sommarjobbade på samma ställe bakade vi minimuffins och bjöd åt resten av personalen som tack.

Blåbärs-citronmuffins med vitchoklad och citronströssel på.

24.08.2013 kl. 23:18

Jag lever nog fast man kanske kunde tro annat

Tänkte bara slänga in ett litet hej här om det är så att det finns någon nånstans i världen som bara läser min blogg, men inte känner mig annars. På Instagram, Facebook och Twitter är jag mer högljudd än här så tänkte bara intyga att jag lever.

Så nu vet ni det.

02.08.2013 kl. 23:17

Sommarlov!!

Jag har, hör och häpna, skrivit och lämnat in alla skolarbeten OCH fått alla studiepoängen jag skulle få det här året! Känslan är helt obeskrivlig och jag njuter av att kunna vara på jobb och sen kunna göra vad jag vill efter jobbet utan att behöva fundera på skolan längre.

Jag behöver inte heller fundera på vad jag ska hitta på att göra på midsommar för jag jobbar onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag! Sen har jag ett par lediga dagar och får med god tur njuta av lite sol då :) 

19.06.2013 kl. 23:18

Snart sommarlov på riktigt

Ett till skolarbete fick jag äntligen skrivet idag, så nu bara två kvar! Sitter i skolan där alarmet går på kl.22 så borde sådär småningom börja söka mig hemåt...

Längtar hit:

06.06.2013 kl. 21:33

Nattlig sysselsättning

Jag insåg då jag kom hem efter att ha seglat i kväll att jag har malet kött som blir gammalt idag, så kl.00.00 ställde jag mig och rullade köttbullar (i slutet minibiffar för bullar blir ju aldrig stekta helt igenom!) och stekte köttbullar för första gången någonsin själv. Sånt kan man också göra då man borde sova.

Nu har jag 33 köttbullar (och minibiffar) i kylskåpet.

01.06.2013 kl. 00:39

Awesome!!

Äntligen kan jag blogga från telefonen igen så då är det ju klart att jag måste testa det direkt! ;)
29.05.2013 kl. 23:06

Stafettkarneval

Jag ska igen jobba i första hjälpen på Stafettkarnevalen och surfade runt lite för att kolla vädret för fredag och lördag (min födis!). Inte det lättaste det här med vädret och vad ska man nu sen tro på...

Foreca?

Ilmatieteenlaitos?

Yr.no?

Mtv3?

 

 

Helsingin Sanomat?

 

Jag vill ha sol på min födelsedag i alla fall. Tack.

Nu ska jag sova före sista praktikdagen. Vart försvann sju veckor?

23.05.2013 kl. 22:15

Eurovisionsfavoriter

Inför finalen i kväll är mina favoriter utan inbördes ordning:

 

Frankrike - Amandine Bourgeois - L'Enfer et moi

 

Finland - Krista Siegfrids - Marry Me

 

Holland - Anouk - Birds

 

Ungern - ByeAlex - Kedvesem

 

Danmark - Emmelie De Forest - Only teardrops

 

Island - Eyþór Ingi Gunnlaugsson - Ég á Líf

 

Norge - Margaret Berger - I feed you my love

 

Om jag måste nämna tio bidrag skulle de tre "mmm, okej"-låtarna vara Azerbajdzjan, Sverige och Storbritannien (eftersom Bonnie Tyler är cool och jag lät ungefär exakt som henne då jag var liten).

18.05.2013 kl. 17:00

Motivation köpes

Har noll ork, noll motivation (eller minus tusen) och noll intresse att fixa skolarbeten den här tiden på dygnet. Mina dygn har för få timmar. Dessutom är det inte det enklaste att skriva då man inte känner sina armar. Det är ganska spännande.

Varför kan man inte köpa motivation någonstans?

15.05.2013 kl. 23:20

Vem har flyttat in i min kropp?

Jag brukar alltid köpa halvfabrikat. Gör mat ungefär bara då jag får gäster och har någon att laga mat med, men de senaste veckorna har jag lagat pajer och idag siskonkorvsoppa. From scratch. Jag är lite stolt över mig själv, men undrar vilken kock som har tagit över min kropp.

12.05.2013 kl. 23:04

Bloggtips ;)

Sen bloggar jag faktiskt nu och då på min "gamla" blogg: HÄR. För där går det bra att skriva mobilinlägg :) Så alltid nu och då hittar ni lite tankar från mig där.

09.05.2013 kl. 22:41

Tråkig blogg

Den här bloggen är lite död nu då jag inte kan skriva inlägg via telefonen eller iPaden... Jag har datorn igång ungefär en gång i veckan och då är det oftast för att skriva skolarbete så då blir det inte så mycket tid över för att blogga... Ska skärpa mig. Nån gång. :D Ha det bra tills dess!
06.05.2013 kl. 00:05

A walk down memory lane

Jag såg just tre avsnitt av säsong tre av Grey's anatomy. Alla de gamla skådisarna var kvar ännu. Ingen hade dött. Ingen hade "flyttat" och de började förlova sig och gifta sig. Lustigt att se allt igen och återuppleva allt och se hur mycket man kom ihåg, men ändå hade glömt så otroligt mycket. I Finland pågår just nu säsong nio på TV, så en hel del har hunnit hända sen dess! :D

De är alla så små och unga!

21.04.2013 kl. 00:47

Äckligt hälsosam

Jag har förvånat mig själv riktigt rejält idag genom att börja morgonen med att städa hela lägenheten, äta riktigt hälsosamt och Instagramvackert morgonmål och sedan gå ut på länk och bara dö lite av stygn. 4,6 km på 30 minuter är inte helt underkänt med tanke på att jag inte sprungit på ungefär ett år. Nu ska jag ha knäet i skick och idag var inte en engångshändelse, utan nu ska jag börja springa igen!

För att ännu förvåna mig själv lite mer fick jag och en klasskompis nästan en hel skoluppgift färdig och då han gick åt jag igen en riktig Instagrammåltid och gjorde efter det ännu lite muskelträning.

Vem är det som har tagit över min kropp och hjärna idag? Det här känns nästan lite skrämmande...

Jep, jag har förälskat mig i avokado just nu.

20.04.2013 kl. 17:39

Praktik+vår+sommar+glad+trött osv.

Praktiken har kört igång nu den här veckan och någon borde seriöst ha slagit mig på käften då jag panikerade förra veckan! SÅ roligt har det varit hittills! Min handledare är snäll, rolig och jag har lärt mig en hel del och det är inte svårt. Det är inte svårt att vara proffessionell. Det är inte svårt att ha det roligt. Och vi har i alla fall hittills inte gjort något hemskt svårt, utan det här är definitivt det bästa stället att göra sin första praktik på! Oj vad jag trivs bra! :)

Samtidigt är man ju ganska slut som människa då man kör på långa dagar, men det är värt det och nu då solen har börjar visa sig går det också bättre. Man får liksom en rytm igen ;)

Så jag är glad, trött, ivrig, allt omvartannat och jumppar på med mina gummor och gubbar. :)

10.04.2013 kl. 22:49

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar