En gång klant, alltid klant

Jag förstår ibland inte hur jag ännu lever så mycket som jag klantar mig hela tiden. Första veckan efter axeloperationen försökte jag ta i saker och öppna dörrar med den opererade armen hela tiden utan att tänka mer på det eftersom det går så automatiskt med höger hand. Fortfarande går jag emellanåt in i dörrkarmar och väggar då jag inte tänker på att armen sticker ut bredvid mig. Det är inte lätt då det är svårt.

Tur åtminstone att det inte är samma arm som förra året. Kanske.

30.09.2014 kl. 21:32

Panik

Det var en lite panikartad känsla som uppstod igår då jag stod innanför min dörr och insåg att jag inte får upp den med en hand. Jag borde ha dragit dörren inåt samtidigt som jag vred runt låset. Testa själv med en hand och kom ihåg att jag har perfekta nakkisormet och inga långa graciösa fingrar. Jag funderade ren om jag skulle ropa efter hjälp genom postlådan, men kom på att det kanske skulle ses som lite underligt så till slut kom jag ut genom att spänna fast en "spindel" (sån man sätter fast cyklar på bilen) runt dörren och mitt ena ben och sedan dra benet bakåt och så kom jag äntligen ut!

Blev nästan besviken i morse då jag fick upp dörren med en hand.

22.09.2014 kl. 09:31

Vlogga?

Åååh, då jag en gång har lust att blogga så har jag bara vänster hand att skriva med och det går så långsamt att jag nästan dör. Kanske jag borde börja vlogga istället? :D haha.... Synd bara att jag hatar att höra min egen röst.

Jag har den här veckan lärt mig att man kan ha så ont att man nästan spyr och svimmar. Har ni lärt er något trevligare?

18.09.2014 kl. 11:55

Opererad

Opererad och glad! Min allra bästa bror hämtade mig från sjukhuset igår och sov över hos mig så han har tagit hand om mig. Axeln gör ont som f*n, men det blir väl bättre så småningom. Sex veckor är jag vänsterhänt nu då!

16.09.2014 kl. 10:15

Topless resten av september?

Min axel opereras imorgon så i fyra veckor framåt kommer jag att vara enarmad och dessutom vänsterhänt. Blir ju bra träning då jag förra vintern var enarmad, men högerhänt på grund av handskadan då. Min axel har varit lös flera år redan och hoppar ur led varje gång jag lyfter armen så den ska spännas lite från alla håll så att jag hoppeligen i framtiden kan jobba som fysioterapeut utan att fundera på om min axel vill samma som jag.

Idag städade jag hela lägenheten från tak till golv och diskade eftersom jag insåg att det kan vara svårt att diska och dammsuga med en hand. En grej som kan bli lite spännande är vad jag ska klä mig i de kommande fyra veckorna då jag inte får lyfta höger arm innan jag får bort mitellan. Får ju liksom inte på mig skjorta så jag får väl gå topless. Hoppas bara det hålls varmt. Höhö.

14.09.2014 kl. 23:33

Busy busy busy doin' nothing?

Fint av mig att skriva ett inlägg för att starta en diskussion och sen inte svara på alla helt fantastiskt fina kommentarer jag fick... Jag ska svara på dem! Blev chockad att så många faktiskt svarade och nu har jag jobbat så mycket att jag inte hunnit sätta mig ner och skriva vettiga svar till alla.

Det kommer! Promise.

04.07.2014 kl. 22:41

Årsfest

Jag var på årsfest första gången i mitt liv på fredagen! Det var på tiden tyckte jag och det bästa var att man inte behövde ha långklänning så kunde satsa på en lite bekvämare klänning. Det enda problemet var att den var för lång så två timmar före årstesten började sydde jag upp klänningen med björntråd (enda tråden jag hade hemma...). Sömmen gick sen sönder då jag gick till spåran. Great success och typiskt mig. Men jag kände mig i alla fall ganska fin.

14.04.2014 kl. 20:12

För empatisk?

Ibland kan jag tycka att jag är lite för empatisk då jag får ont på samma ställen som mina klienter då jag sitter och läser deras remisser och vad läkarna skrivit.

Hoppas att det inte kommer någon man med ont i pungen. Det skulle vara så jobbigt att ha ont i en kroppsdel jag inte har. Men jag vet inte vad en fysioterapeut kan göra åt ont i pungen, så det känns ganska osannolikt. Som tur.

10.04.2014 kl. 22:00

Alzheimers

Jag tror jag börjar få (eller vadå börjar få, har väl alltid haft) alzheimer. Kan flera gånger om dagen gå in på min egen blogg och undra över att det inte kommit nya inlägg på länge. Så underligt. Inte. Nu ska jag i alla fall lämna en påminnelse åt mig själv att skriva hela berättelsen om min hand. Märkte att jag inte egentligen skrivit om vad som hände och vad som gjordes, så ska dokumentera så jag själv också kommer ihåg om ett halvår. ;)

20.03.2014 kl. 10:56

Får jag amputera mitt finger?

Alltså jättebra att jag fått nya ortoser till fingret för att öka rörligheten, men då man försöker sova och fingret krampar av smärta är det inte så kul. Intalar mig att det är bra, men är inte så säker...
16.03.2014 kl. 01:09

Note to self

Handen fungerar inte som skärbräde.

Tur att man har tjock hud...

 

08.03.2014 kl. 19:57

Klanten strikes again

Jag kommer nästa vecka att få två nya ortoser för min hand eftersom mitt mest skadade finger fortfarande ser ut såhär... (För er som inte ser något underligt kan jag tipsa om att titta på er egen hand då ni sträcker fingrarna raka. Mitt långfinger blir inte rakare än så.)

Bjutiful.

Jag får alltså en nattortos som ska "dra" fingret rakare under natten och en jousilasta (typ fjäderortos) som jag ska ha på tre gånger en halvtimme under dagen. Eftersom skadan var så liten tyckte min fysioterapeut att vi ska ha ett normalt finger av det så vi jobbar vidare.

Men såhär före är det där jäkla fingret bara i vägen hela tiden! Försöker ju såklart använda det, men då det inte riktigt är format som de andra fingrarna så slutar det oftast med att jag slår det nånstans (tvättade kläder och slog fingret tre gånger efter varandra i tvättmaskinens trumma då jag skulle ta ut kläderna) och det senaste var då jag skulle bära ner några klaffstolar till källaren så blev fingret mellan en stol. Det blir ju liksom inte bättre av att det blir blått och sväller upp mer...

Något som däremot var hemskt bra idag var vädret och min 1,5 timmes promenad i solskenet!

08.03.2014 kl. 18:54

På sjukhus, vol 2

Jag tycks dras till sjukhus, för spenderar natten på det lite för bekanta Haartmans sjukhus. Blodprov, urinprov, blodtryck, temperatur och allt världens testas och läkaren funderar ännu vad som är fel.

Blev väckt 4.35 av "Huomenta, otetaan verikokeet" och vad är nu mysigare sätt att vakna på?

19.02.2014 kl. 05:41

Emmas klanterier vol. ∞

Det går bra nu... Haft sån jäkla huvudvärk hela dagen att det var svårt att hitta böcker till examensarbetet på bibban för en del av synfältet skymdes av svarta fläckar. Min dag fortsatte fint då jag kom hem och skulle äta en avokado och skar mig i vänster tumme, det enda fingret jag inte skar upp i november. Dags att sova snart?
29.01.2014 kl. 19:08

Hurra för Panacod!

Jag älskar Panacod just nu! Bra smärtlindring, men tyvärr kan jag inte ta det annat än till natten för jag blir så fnittrig av den... Igår på kvällen höll jag på att dö av skratt till exempel då mamma viska åt mig att hon älskar mig. Kanske inte helt okej att ta Panacod då före jag ska träffa mina scouters föräldrar på basar imorgon (tips till alla Helsingforsbor: Balders basar kl.11-14 lördag 30.11 på Alexandersgatan 12!)... Ses vi där?
29.11.2013 kl. 22:52

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar