En gång klant, alltid klant

Jag förstår ibland inte hur jag ännu lever så mycket som jag klantar mig hela tiden. Första veckan efter axeloperationen försökte jag ta i saker och öppna dörrar med den opererade armen hela tiden utan att tänka mer på det eftersom det går så automatiskt med höger hand. Fortfarande går jag emellanåt in i dörrkarmar och väggar då jag inte tänker på att armen sticker ut bredvid mig. Det är inte lätt då det är svårt.

Tur åtminstone att det inte är samma arm som förra året. Kanske.

30.09.2014 kl. 21:32

Fina dagar och fantastiska nyheter

På torsdag åkte jag till Åbo för första gången på mycket länge. Hade nästan glömt hur mycket jag tycker om staden fast jag just nu trivs bättre än bäst i Helsingfors. Alltid då jag kommer till Åbo nu efter att jag flyttat bort ser jag nya eller kommer ihåg gamla saker jag älskar, men då jag ännu bodde där tyckte jag bara att det var en tråkig stad. Man inser väl hur mycket man tycker om något först då man inte har det längre, är det inte så det sägs?

I Åbo är miljön runt ån ett av mina absoluta favoritställen.

På fredag bar det av mot Ekenäshållet och finaste Sandra för lite firande av hennes födelsedag och mys med de där finaste som alltid finns där för en fast man inte skulle ses på ett år. Då Paula och jag hade överlämnat vår present till Sandrusen bad hon oss stänga ögonen så att hon också kunde ge en present till oss och då vi fick öppna igen hade vi en remsa med ultraljudsbilder i handen! Finisarna S&S ska få en liten bebbe till våren och jag tror Paula och jag är lika excited som de själva :D

Jag är SÅ avundsjuk på alla fina inredningsgrejer och annat fint hos Sandra. Eftersom min Dame Jeanne exploderade och skar upp mina fingrar förra året är jag extra avundsjuk på hennes...

Skulle kunna leva på bara frukostar <3 Breakfast all day anyone?

28.09.2014 kl. 22:29

Höstdeppis

Efter det här otroligt fina veckoslutet slog en liten höstdeppis till idag då vädret plötsligt inte längre var som de senaste veckorna och jag har inte åtta fina klasskompisar hos mig längre. Kvällen idag har jag dock höga förhoppningar på så just nu drömmer jag mig tillbaka till fredagens kräftis och tänker på hur bra kvällen idag blir.

18.08.2014 kl. 17:51

Grattis alla studenter!

Grattis alla fina studenter! Njut av er dag och gör inget som inte jag skulle göra (dvs ni kan göra nästan allt...). Jag ska åka och fira min äldsta kusin som tydligen är så gammal att han är student. Hur gammal är inte jag då? Hjälp.

31.05.2014 kl. 09:50

Arga lappen

En del saker får mig bara så sur! Har alltid perklat över att ingen i husbolaget tycks kunna rengöra torktumlarens filter så idag satte jag upp en lapp i "Arga lappen"-anda. Min var ändå ganska snäll. Visst?

Men jag menar, det är inte rocket science att rengöra ett f*cking torktumlarfilter.

30.05.2014 kl. 12:47

Sånt som gör en glad

Vet ni hur det är då man träffar någon första gången, men det känns som om man har känt varandra hur länge som helst? Med en del människor kan man bara skippa allt småprat och direkt prata på om allt man kan tänka sig. En sån person fick jag träffa idag då jag var på besök hos fina Frida (och Sally!).

Hade tänkt mig ett kort besök, men satt hos henne nästan sex timmar och vi pratade på om allt möjligt. Så otroligt fint med såna personer som det bara känns så naturligt att prata med.

Dagen började dessutom med årets första segling (för min del) med mina scoutkillar, så kan inte klaga på programmet.

29.05.2014 kl. 23:03

FÖDELSEDAG!

Okej, joo jag fyllde igår, men firade i Stockholm så därför måste jag lite ropa här också. Hädanefter fyller jag 21 varje år om någon frågar!

26.05.2014 kl. 23:58

Årsfest

Jag var på årsfest första gången i mitt liv på fredagen! Det var på tiden tyckte jag och det bästa var att man inte behövde ha långklänning så kunde satsa på en lite bekvämare klänning. Det enda problemet var att den var för lång så två timmar före årstesten började sydde jag upp klänningen med björntråd (enda tråden jag hade hemma...). Sömmen gick sen sönder då jag gick till spåran. Great success och typiskt mig. Men jag kände mig i alla fall ganska fin.

14.04.2014 kl. 20:12

Det går bra nu kompis, det går bra

Alltså att jag aldrig lär mig att det är onödigt att stressa före något. Första praktikveckan gick hur bra som helst, jag överlevde, mina klienter har varit hur trevliga och glada och nöjda som helst, det var roligt att vara tillbaka och jag löste problemet med boende. Dessutom har det varit ljuvligt väder hela veckan och jag har haft lediga kvällar och kunnat träna mer än de senaste månaderna tillsammans så det känns bra nu!

 

Veckoslutet blev dessutom en perfekt avslutning på veckan med finsällskap på promenad runt Tölöviken och parkhäng och prat om allt mellan himmel och jord i strålande sol (samlar de första fräknarna), sen snabbt möte och på kvällen fest på NJK. Min klänning med segelbåtar matchade temat ;)

Idag har jag bara tagit det lugnt. Fick sova så länge jag ville, fick prata lite med en fin vän, vann en kaffemugg från Radio x3m och har provat ungefär alla klänningar jag äger för att hitta något att ha på mig på årsfest nästa vecka. Hittade kanske. Nu borde jag ha sovit ren flera timmar för väckning imorgon sker klockan fem noll noll, men gissa om jag är trött. Nå nej. Men ska försöka i alla fall.

06.04.2014 kl. 23:13

Dagens rädslor

Jag har sett fram emot att åka tillbaka till Ekenäs och slutföra praktiken där, men nu då det närmar sig med skrämmande fart känns det bara mer skrämmande för varje dag. Jag har inte ännu bestämt mig var jag ska bo eftersom jag den här gången inte har någon bil och inte sådär bara kan ta mig 20km från vår sommarstuga in till Ekenäs varje morgon och tillbaka varje eftermiddag. Det går gratis buss från Helsingfors varje morgon och tillbaka varje eftermiddag, men den startar 6.25 vilket betyder att jag måste åka hemifrån ungefär 5.45 och jag är inte en morgonmänniska. Jag tror inte ens jag är en människa den tiden på dygnet.

En annan sak som skrämmer mig lite är hur lite jag tycker att jag kan just nu. Jag har inte gjort annat än examensarbete de senaste månaderna och jag tycker att allt jag någonsin kunnat om anatomi och skador är som bortblåst. Det kommer ju tillbaka, men jag har bara tre veckor i Ekenäs nu och det känns som om det inte räcker.

Det som ändå gör mig glad och positiv just nu är sommarjobbet på Café Gamla Stan som börjar ren i maj (alla måste komma och hälsa på mig där i sommar!) och det ser just nu mer positivt ut med tanke på utbyte i höst. Håller ännu tummarna, men har nu blivit nominerad från Arcada i alla fall så jag hoppas på att få åka. Sen går faktiskt examensarbetet ganska okej just nu. Bakgrunden blir jag väl aldrig nöjd med, men när är jag nöjd med något jag skrivit? Exakt. Sitter just nu och läser igenom allt vi skrivit och försöker hållas positiv. Därav denna bild.

Elefantskjortan gör mig också glad.

25.03.2014 kl. 17:44

Enjoying life right now

Just nu är livet ganska bra vet ni. Inte saknar väl Finland mig om jag blir här?

26.02.2014 kl. 01:37

Produktivitet

Jag blir så sjukt pigg alltid runt 21-22 på kvällarna. Alltid! Kan sitta hela dagen och bara stirra framför mig för att jag är så trött, men då klockan börjar bli läggdags vaknar min hjärna och kropp upp och jag kunde sitta och skriva eller träna eller städa eller möblera om eller what not hela natten. Börjar bli rejält trött på det här då jag aldrig får något vettigt gjort på dagarna då jag skulle ha hur mycket tid som helst. Igår t.ex. skrev jag mitt motivationsbrev som skulle bifogas utbytesansökan kl.3 på natten. Det blev skitbra och jag kom på en massa spännande saker att skriva, men KLOCKAN TRE PÅ NATTEN.

Så här känner jag mig nu.

Nu vill jag sova. Fick just kontaktuppgifterna på alla mina scouters föräldrar uppdaterat i min telefon (kl.23. Fint.) så om man skulle försöka sig på lite sömn då...

12.02.2014 kl. 23:06

Telefonbildbomb

Finaste lucia 2013, Elin och jag på lusseavslutning.

Min hand ser ut som en hand...

...efter att ha sett ut så här (minus ljusen, de var luciaövning) i sex veckor.

Lux Helsinki.

Man kan lägga golv med en (och en halv) hand! Liiite stolt.

Älskar solnedgångarna jag ser från min lägenhet.

Finaste lusseposse :P Finlands lucia 2013.

25.01.2014 kl. 19:08

Feber

Ligger hemma med feber efter veckoslutets sjöräddningskurs. Helt galet rolig kurs och helt galna saker vi gjorde. Vem skulle trott att jag någonsin skulle doppa ens en tå i havsvattnet i november och så hypotermisimmar jag åtta minuter i typ sjugradigt vatten. Har nog aldrig haft så kallt som jag hade det här veckoslutet, så jag är i och för sig inte överraskad att jag har feber nu...

Vi fick ge bort våra telefoner på fredagen då vi kom på kurs så jag har inga bilder från hela veckoslutet, men ni kan få njuta av en fräschare bild på mig från ett år tiilbaka då vi simmade i Blue Lagoon på Island.

05.11.2013 kl. 13:37

Allt annat än tentläsning

Jag ska skriva tent imorgon. Eftersom jag ska skriva tent imorgon har jag idag städat, tvättat alla kläder jag äger, läst Scoutposten, läst Kyrkpressen, läst HBL, kollat upp alla luciakandidater (årlig tradition), övat på sång till lördagen och tränat selfieposering.

Duckface och Sparrow face. I'm sexy and I know it. Not.

Nu hittade jag inte på fler onödiga saker att göra så jag måste blogga och sen ta itu med instuderingsfrågorna. Jag tror det blir en femma i tenten. Absolut.

 

17.10.2013 kl. 18:19

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar