Flyttad

Jag finns här nu för tiden!

Tack ratata för de här åren! Jag hoppas att jag nån gång kan få min blogg flyttad eller sparad på något sätt så radera inte den här snälla <3

06.01.2015 kl. 21:05

Hjärna

I kväll undrar jag igen var min hjärna är. Jag fick i alla fall lägenheten städad, men plötsligt kommer jag på mig själv med att sitta och läsa igenom ett inlägg och kommentarerna på malenamis blogg där folk tipsade om vad man ska ha med i BB-väskan. Som om det skulle vara aktuellt de närmaste åren för mig.

Kanske dags att lägga sig?

06.11.2014 kl. 21:14

Såååå svårt!

Fick sån ångest nu då jag träffade en massa ratata-folk och kan seriöst inte flytta ännu. Vi får se hur det här slutar.

Det är inte lätt då det är svårt.

30.10.2014 kl. 21:27

Flytt på gång

Det känns hemskt att skriva det här då jag bloggat på ratata sedan november 2010. Det är snart fyra år. Men, jag bloggar så mycket oftare från telefonen än från dator så nu håller jag på och flyttar över till wordpress där det går så mycket lättare att blogga från telefonen.

Bloggen där ser inte ännu riktigt ut som jag, men medan jag försöker hitta ett tema som känns bra kan ni ju ställa in er på att jag kommer att hittas på:

memmas.wordpress.com

Det känns som om jag överger och sviker ratata. Och jag är så ledsen över att jag inte får med mina inlägg härifrån.

30.10.2014 kl. 17:03

Let's talk about boobs

Jag lovade att vi skulle tala om bröst idag. Nu kan jag ju bara tala om mina bröst, men det är ganska generaliserbart eftersom de flesta av oss har två bröst.

Det här är inte mina bröst, utan min rygg i snyggaste Rosa bandet sport-bh:n.

De som känner mig vet att jag är lite av en hypokondriker och direkt som något känns fel diagnosticerar jag mig själv med cancer. Kanske inte en så bra egenskap för det mesta, men ibland helt praktiskt för då får man ibland saker kollade. Som mina bröst. Bröst ska vara mjuka, jämna och speciellt inte göra ont. Här är då jag, 24 år, hittar klumpar i mitt bröst, det gör ont och jag är säker på att jag har cancer och ska dö vilken dag som helst. När jag äntligen samlade mod till mig och ringde för att boka läkartid (24-åringar får oftast inte bröstcancer så jag vågade inte ringa på typ ett år. Ångest deluxe.) fick jag första lediga tiden som fanns och skickades från läkaren vidare direkt på ultraljud.

Jag har varit på ultraljud för att undersöka blodkärl och för att kolla leder tidigare, men det känns sjukt underligt att ligga där topless medan någon kollar ens bröst. Men jo, det var inte det det skulle handla om. Min läkare skulle ringa idag för att berätta resultaten, men inget har hörts ännu, men läkaren som gjorde undersökningen sade att det ser ut som cystor. En cysta är en ofarlig vätskefylld blåsa som kan finnas på olika ställen i kroppen, men bröstet är ju en plats jag ogärna skulle vilja ha en, speciellt då det gör ont. Jag hade räknat med att veta mer idag och kunna fråga vad jag ska göra om det fortsätter göra ont ett år till, för i så fall börjar jag igen misstänka det värsta, men jag får väl vänta på samtalet ännu...

Men kanske nån av er som läser har erfarenhet av samma? Kanske nån vet något som kan lugna mig?

07.10.2014 kl. 13:50

Ratatas 5-lista

Fem saker som gör en dag komplett - sovmorgon, sol, vänner, brunch, inga absoluta planer.

Fem stjärnbilder du kan peka ut på himmelen - karlavagnen. där tar det slut.

Fem konstigaste maträtter/livsmedel du har ätit - friterad tarantella, känguru, alligator, silkeslarv, orm.

Fem bra instagramkonton du följer - @ungcancer, @juliamjornstedt, @fissc, @humansofny, @9gag (oh yes, jag har dålig humor).

Fem mest hälsosamma sakerna du har i köket - kokosolja, spenat, solrosfrön, gojibär, indiansocker.

Fem mest ohälsosamma sakerna du har i köket - choko, jordnötssmör, alkohol, blått energidryckspulver, knivar (höhö... okej nää.), Pop-Tarts.

Fem saker du gör under mörka höstkvällar - tänder ljus, kollar serier på Netflix, tar timmeslånga duschar, klär mig i varma mysiga kläder, är mörkrädd.

Fem låtar som berättar något om dig - 1, 2, 3, 4, 5.

Fem största ångestskaparna i ditt liv - framtiden, det förflutna, studier, pengar, jag själv och mina tankar.

Fem saker du är stolt över - att jag kom in på fysioterapilinjen på första försöket, min empati, min förmåga att på ett nytt ställe snabbt lära känna nya människor, ett stort beslut jag tog i början av sommaren som ändrade på resten av året, min familj och mina vänner.

Fem guilty pleasures du har - kaffe med glassboll i, skoshopping, duscha i en timme eller mer, stalkar (okej inte så där creepy stalkar, men kollar in) snygga killar på fb/instagram/twitter, har sparat så sjukt pinsamma saker från typ lågstadiet som jag inte kan slänga.

Fem ord du tycker är riktigt fula - vårtgård, läskeblask, samlag, framstjärt, ju.

Fem affärer du besöker oftast varje vecka - K-market, S-market, Stockmann, Björn Borg, Intersport.

Fem dåliga vanor du har - sämst på att hålla tider, urdålig på att hålla lägenheten städad, lämnar disk, galet självkritisk, lat.

Fem otippade lukter/dofter du gillar - tändstickans rök då man släcker den, lerig skog, verkstad, Abercrombie & Fitch herrparfym. kommer inte på fler saker men kan ju slänga in ett erkännande om att jag luktar på typ det mesta. inte hundskit eller annat äckel, men jag känner och luktar på det mesta som kommer nära mig. 

Fem saker du vill göra inom de närmaste 5 åren - bli färdig från Arcada, resa, kanske äntligen hitta killen som lär ska finnas för mig också, må bättre, sluta oroa mig för typ allt.

06.10.2014 kl. 20:33

Bröst

Oktober är en ljusröd månad tack vare Rosa bandet-insamlingen som samlar in pengar för cancerforskning och speciellt bröstcancer.

På tisdag ska vi tala mer om bröst. Är ni med då?

04.10.2014 kl. 23:26

En gång klant, alltid klant

Jag förstår ibland inte hur jag ännu lever så mycket som jag klantar mig hela tiden. Första veckan efter axeloperationen försökte jag ta i saker och öppna dörrar med den opererade armen hela tiden utan att tänka mer på det eftersom det går så automatiskt med höger hand. Fortfarande går jag emellanåt in i dörrkarmar och väggar då jag inte tänker på att armen sticker ut bredvid mig. Det är inte lätt då det är svårt.

Tur åtminstone att det inte är samma arm som förra året. Kanske.

30.09.2014 kl. 21:32

Fina dagar och fantastiska nyheter

På torsdag åkte jag till Åbo för första gången på mycket länge. Hade nästan glömt hur mycket jag tycker om staden fast jag just nu trivs bättre än bäst i Helsingfors. Alltid då jag kommer till Åbo nu efter att jag flyttat bort ser jag nya eller kommer ihåg gamla saker jag älskar, men då jag ännu bodde där tyckte jag bara att det var en tråkig stad. Man inser väl hur mycket man tycker om något först då man inte har det längre, är det inte så det sägs?

I Åbo är miljön runt ån ett av mina absoluta favoritställen.

På fredag bar det av mot Ekenäshållet och finaste Sandra för lite firande av hennes födelsedag och mys med de där finaste som alltid finns där för en fast man inte skulle ses på ett år. Då Paula och jag hade överlämnat vår present till Sandrusen bad hon oss stänga ögonen så att hon också kunde ge en present till oss och då vi fick öppna igen hade vi en remsa med ultraljudsbilder i handen! Finisarna S&S ska få en liten bebbe till våren och jag tror Paula och jag är lika excited som de själva :D

Jag är SÅ avundsjuk på alla fina inredningsgrejer och annat fint hos Sandra. Eftersom min Dame Jeanne exploderade och skar upp mina fingrar förra året är jag extra avundsjuk på hennes...

Skulle kunna leva på bara frukostar <3 Breakfast all day anyone?

28.09.2014 kl. 22:29

Om en kvinna utan ögon och hjärna

Jag råkade på bussen idag på en kvinna som tydligen saknade både ögon och hjärna. Eller hon använde åtminstone inte nåndera särskilt mycket. Om jag ser någon på bussen eller stan som har armen i paket eller går med kryckor försöker jag vara försiktig runt den och hjälper med att öppna dörrar eller liknande.

Nååååå, jag satt på en fönsterplats på bussen då den här kvinnan kom in och satte sig ner så att hon först smällde sin väska i min axel och sen satte sig ner min arm. Okej, den blev inte under henne, men hon gled ner på sin plats längs med hela min arm och blev sen sittande så hon lutade mot min opererade arm hela resan. Jag blev så chockad så jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta och kom först nu efteråt på allt jag borde sagt till henne.

Grejen tog ju dock inte slut här, utan eftersom jag satt på inre sidan måste jag be henne stiga upp då jag skulle stiga av på min hållplats. Bad vänligt om ursäkt och sade att nästa är min hållplats och då jag sagt nästan hela meningen vände hon till slut huvudet mot mig och tittade med avsmak på mig innan hon steg upp.

Jag kom nu efteråt på att jag borde ha bett om ursäkt för att jag är så bred att hon måste sitta på min opererade arm, eller bett om ursäkt och stigit upp så att hon hade fått sitta bekvämt. Men allt sånt här kommer man ju på efteråt... Och nej, innan någon skriver det, min "mitella" är inte så liten att man skulle missa den, utan det ser ut som om jag skulle gå runt med en fotoväska fastspänd runt kroppen och det står med stora bokstäver sjukhusets namn ungefär just där kvinnan satte sig. Men ja, jag kunde ha sagt till henne också. Blev bara så paff.

Gratis reklam. Varsågoda.

22.09.2014 kl. 14:33

Panik

Det var en lite panikartad känsla som uppstod igår då jag stod innanför min dörr och insåg att jag inte får upp den med en hand. Jag borde ha dragit dörren inåt samtidigt som jag vred runt låset. Testa själv med en hand och kom ihåg att jag har perfekta nakkisormet och inga långa graciösa fingrar. Jag funderade ren om jag skulle ropa efter hjälp genom postlådan, men kom på att det kanske skulle ses som lite underligt så till slut kom jag ut genom att spänna fast en "spindel" (sån man sätter fast cyklar på bilen) runt dörren och mitt ena ben och sedan dra benet bakåt och så kom jag äntligen ut!

Blev nästan besviken i morse då jag fick upp dörren med en hand.

22.09.2014 kl. 09:31

Vlogga?

Åååh, då jag en gång har lust att blogga så har jag bara vänster hand att skriva med och det går så långsamt att jag nästan dör. Kanske jag borde börja vlogga istället? :D haha.... Synd bara att jag hatar att höra min egen röst.

Jag har den här veckan lärt mig att man kan ha så ont att man nästan spyr och svimmar. Har ni lärt er något trevligare?

18.09.2014 kl. 11:55

Opererad

Opererad och glad! Min allra bästa bror hämtade mig från sjukhuset igår och sov över hos mig så han har tagit hand om mig. Axeln gör ont som f*n, men det blir väl bättre så småningom. Sex veckor är jag vänsterhänt nu då!

16.09.2014 kl. 10:15

3 år

Det känns så underligt att tänka att det idag är exakt tre år sedan en av de finaste och snällaste personerna på jorden gick bort. Jag kommer aldrig att glömma dagen, stället, tiden jag fick veta det på och jag kan fortfarande komma på mig själv att fundera om det faktiskt har hänt.

Tyvärr har det hänt och vi är fortfarande många som saknar J något otroligt. Såna som han finns det inte många av, men jag hoppas att han nu är någonstans och vakar över oss, fast han hellre skulle få vara här med oss ännu.

15.09.2014 kl. 08:29

Topless resten av september?

Min axel opereras imorgon så i fyra veckor framåt kommer jag att vara enarmad och dessutom vänsterhänt. Blir ju bra träning då jag förra vintern var enarmad, men högerhänt på grund av handskadan då. Min axel har varit lös flera år redan och hoppar ur led varje gång jag lyfter armen så den ska spännas lite från alla håll så att jag hoppeligen i framtiden kan jobba som fysioterapeut utan att fundera på om min axel vill samma som jag.

Idag städade jag hela lägenheten från tak till golv och diskade eftersom jag insåg att det kan vara svårt att diska och dammsuga med en hand. En grej som kan bli lite spännande är vad jag ska klä mig i de kommande fyra veckorna då jag inte får lyfta höger arm innan jag får bort mitellan. Får ju liksom inte på mig skjorta så jag får väl gå topless. Hoppas bara det hålls varmt. Höhö.

14.09.2014 kl. 23:33

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar