Det går bra nu kompis, det går bra

Alltså att jag aldrig lär mig att det är onödigt att stressa före något. Första praktikveckan gick hur bra som helst, jag överlevde, mina klienter har varit hur trevliga och glada och nöjda som helst, det var roligt att vara tillbaka och jag löste problemet med boende. Dessutom har det varit ljuvligt väder hela veckan och jag har haft lediga kvällar och kunnat träna mer än de senaste månaderna tillsammans så det känns bra nu!

 

Veckoslutet blev dessutom en perfekt avslutning på veckan med finsällskap på promenad runt Tölöviken och parkhäng och prat om allt mellan himmel och jord i strålande sol (samlar de första fräknarna), sen snabbt möte och på kvällen fest på NJK. Min klänning med segelbåtar matchade temat ;)

Idag har jag bara tagit det lugnt. Fick sova så länge jag ville, fick prata lite med en fin vän, vann en kaffemugg från Radio x3m och har provat ungefär alla klänningar jag äger för att hitta något att ha på mig på årsfest nästa vecka. Hittade kanske. Nu borde jag ha sovit ren flera timmar för väckning imorgon sker klockan fem noll noll, men gissa om jag är trött. Nå nej. Men ska försöka i alla fall.

06.04.2014 kl. 23:13

Klanten strikes again

Jag kommer nästa vecka att få två nya ortoser för min hand eftersom mitt mest skadade finger fortfarande ser ut såhär... (För er som inte ser något underligt kan jag tipsa om att titta på er egen hand då ni sträcker fingrarna raka. Mitt långfinger blir inte rakare än så.)

Bjutiful.

Jag får alltså en nattortos som ska "dra" fingret rakare under natten och en jousilasta (typ fjäderortos) som jag ska ha på tre gånger en halvtimme under dagen. Eftersom skadan var så liten tyckte min fysioterapeut att vi ska ha ett normalt finger av det så vi jobbar vidare.

Men såhär före är det där jäkla fingret bara i vägen hela tiden! Försöker ju såklart använda det, men då det inte riktigt är format som de andra fingrarna så slutar det oftast med att jag slår det nånstans (tvättade kläder och slog fingret tre gånger efter varandra i tvättmaskinens trumma då jag skulle ta ut kläderna) och det senaste var då jag skulle bära ner några klaffstolar till källaren så blev fingret mellan en stol. Det blir ju liksom inte bättre av att det blir blått och sväller upp mer...

Något som däremot var hemskt bra idag var vädret och min 1,5 timmes promenad i solskenet!

08.03.2014 kl. 18:54

Vattenjumppa på torra land

Det här var en bra tidpunkt på dygnet att träna igenom vattenjumppan jag ska dra imorgon. Också smart att göra det med typ högsta intensitet så att jag knappt får luft mellan hostattackerna nu. Är glad om jag lever imorgon efter att ha gjort samma sak en gång till.
13.11.2013 kl. 00:08

Rumpträning deluxe

Okej, tack Daniela för det här tipset:

Direkt jag blir frisk börjar rumpträningen på allvar!

P.S. Om ni gör squats, kom ihåg att knäna alltid, alltid, alltid ska vara bakom tårna då ni går ner, så rumpan långt bakåt och ryggen rak så att knäna inte lider ;)

30.09.2013 kl. 23:55

Skrytinlägg

Idag har jag varit så hurja duktig och hunnit med så mycket att jag undrar om någon annan lånat min kropp. Började dagen med att cykla till Motivus och gå på muokkaus, cyklade till skolan och lyssnade på utbytesinfo (jag tror att det faktiskt kan fixa sig så som jag vill), chillade lite i skolan, hann vara hemma typ en timme och åkte sedan och seglade med mina äventyrsscouter sista gången för det här året. Imorgon är det ännu vargungarnas tur att segla innan vi lyfter båten nästa vecka! Imorgon klär jag på mig ännu mer än idag, för idag kom hösten. Långkalsong- och vantsäsongen började idag, men mössan glömde jag hemma...

Imorgon får jag segla ännu!

25.09.2013 kl. 20:53

Träningsfylld höst

På veckoslutet köpte jag ett kort till Motivus som gäller fram till nyår, så nu ska det tränas hela hösten och vintern så att jag igen kunde känna att jag är i bra skick och kan tycka om min kropp fast de flesta kroppsdelarna är andra klass. Hoppas på att knän, vrister och axlar ska må bättre om jag får lite mer muskler som stöd :)

 

Mitt enda problem just nu är att min betalning inte ännu syntes hos dem och ja, jag vill hemskt gärna gå tillsammans med nån jag känner första gången jag tränar på nytt ställe, så jag måste vänta tills mitt träningssällskap kommer tillbaka till Helsingfors. SEN ska det tränas så svetten strittar

27.08.2013 kl. 00:08

Äckligt hälsosam

Jag har förvånat mig själv riktigt rejält idag genom att börja morgonen med att städa hela lägenheten, äta riktigt hälsosamt och Instagramvackert morgonmål och sedan gå ut på länk och bara dö lite av stygn. 4,6 km på 30 minuter är inte helt underkänt med tanke på att jag inte sprungit på ungefär ett år. Nu ska jag ha knäet i skick och idag var inte en engångshändelse, utan nu ska jag börja springa igen!

För att ännu förvåna mig själv lite mer fick jag och en klasskompis nästan en hel skoluppgift färdig och då han gick åt jag igen en riktig Instagrammåltid och gjorde efter det ännu lite muskelträning.

Vem är det som har tagit över min kropp och hjärna idag? Det här känns nästan lite skrämmande...

Jep, jag har förälskat mig i avokado just nu.

20.04.2013 kl. 17:39

Nu ska jag vara frisk!

Jag bestämde mig för att inte vara sjuk och skrämma bort förkylningen så idag blev det skidlänk till min egen förvåning! Tycker egentligen inte om att skida annat än långa turer i Lappland, men då jag kom ut i spåret var det ganska skönt i alla fall. Och hur lyxigt är det inte att ha skidspåret 200 meter från ytterdörren?

Jag är ungefär den enda som ännu skidar med de där bindningarna ;) Mammas gamla skor, farfars gamla skidor och min brors gamla stavar, byxor, jacka och väst. Det känns ändå inte okej att skida runt med Ski team på ryggen då jag skidar som jag gör, så min väst är lite modifierad... ;)

13.03.2013 kl. 21:53

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar