Ratatas 5-lista

Fem saker som gör en dag komplett - sovmorgon, sol, vänner, brunch, inga absoluta planer.

Fem stjärnbilder du kan peka ut på himmelen - karlavagnen. där tar det slut.

Fem konstigaste maträtter/livsmedel du har ätit - friterad tarantella, känguru, alligator, silkeslarv, orm.

Fem bra instagramkonton du följer - @ungcancer, @juliamjornstedt, @fissc, @humansofny, @9gag (oh yes, jag har dålig humor).

Fem mest hälsosamma sakerna du har i köket - kokosolja, spenat, solrosfrön, gojibär, indiansocker.

Fem mest ohälsosamma sakerna du har i köket - choko, jordnötssmör, alkohol, blått energidryckspulver, knivar (höhö... okej nää.), Pop-Tarts.

Fem saker du gör under mörka höstkvällar - tänder ljus, kollar serier på Netflix, tar timmeslånga duschar, klär mig i varma mysiga kläder, är mörkrädd.

Fem låtar som berättar något om dig - 1, 2, 3, 4, 5.

Fem största ångestskaparna i ditt liv - framtiden, det förflutna, studier, pengar, jag själv och mina tankar.

Fem saker du är stolt över - att jag kom in på fysioterapilinjen på första försöket, min empati, min förmåga att på ett nytt ställe snabbt lära känna nya människor, ett stort beslut jag tog i början av sommaren som ändrade på resten av året, min familj och mina vänner.

Fem guilty pleasures du har - kaffe med glassboll i, skoshopping, duscha i en timme eller mer, stalkar (okej inte så där creepy stalkar, men kollar in) snygga killar på fb/instagram/twitter, har sparat så sjukt pinsamma saker från typ lågstadiet som jag inte kan slänga.

Fem ord du tycker är riktigt fula - vårtgård, läskeblask, samlag, framstjärt, ju.

Fem affärer du besöker oftast varje vecka - K-market, S-market, Stockmann, Björn Borg, Intersport.

Fem dåliga vanor du har - sämst på att hålla tider, urdålig på att hålla lägenheten städad, lämnar disk, galet självkritisk, lat.

Fem otippade lukter/dofter du gillar - tändstickans rök då man släcker den, lerig skog, verkstad, Abercrombie & Fitch herrparfym. kommer inte på fler saker men kan ju slänga in ett erkännande om att jag luktar på typ det mesta. inte hundskit eller annat äckel, men jag känner och luktar på det mesta som kommer nära mig. 

Fem saker du vill göra inom de närmaste 5 åren - bli färdig från Arcada, resa, kanske äntligen hitta killen som lär ska finnas för mig också, må bättre, sluta oroa mig för typ allt.

06.10.2014 kl. 20:33

10 saker du (inte) visste om mig

Jag har sett en massa listor igen på diverse bloggar och tänkt att jag också vill fylla i en lista. Nå, nu då jag tänkte göra det så hittar jag ingen rolig så ni får en Emmalista istället. En lista på underliga saker om mig eller underliga saker jag gör som du antagligen redan vet om om du känner mig bra, men om du inte känner mig får du nu en ännu underligare bild av mig. Det bjuder jag på idag så här på alla hjärtans dag.

1. Jag äger ingen säng. Funkar lika bra att sova på madrassen direkt på golvet.

2. Jag trodde länge (eller okej fortfarande) att det inte får komma vatten i det lilla hålet under kranen (inte det hålet där vattnet ska rinna ut) eftersom vi då jag var liten hade ett system i badrummet där vattnet rann ut i skåpet under lavoaren om det kom i det lilla hålet...

3. Jag äger antagligen 50 par skor, men står varje morgon i tamburen och hittar inget par att ha på mig.

4. Jag kommer en vacker dag att äta upp mina kinder så som jag biter på insidan av dem.

5. Då vi lärde oss bråk i lågstadiet räknade jag ofta med tänderna. Jag delade in munnen i fem delar och "tuggade" för att räkna. Den vanan blev kvar, men tuggar nu istället i takt då jag går. Inte störande alls...

6. Jag har alltid gått eller cyklat till skolan och för att ha lite mer spänning i tillvaron då jag gick samma sträcka två gånger varje dag i flera års tid började jag en dag tävla mot bilister och andra som gick eller cyklade om vem som först kom över gatan då rött ljus byttes mot grönt. Man kunde vinna både kategorin fotgängare och alla. Needless to say hade jag egna regler och vann i 99 fall av 100. Också den här vanan sitter till viss grad fortfarande i...

7. I lågstadiet gick jag till skolan med en klasskompis och vi var ofta just så sena att vi hann till skolgården precis då det ringde in och vi hade aldrig egna klockor så under några år sökte vi alla klockor vi kunde hitta på vägen för att försäkra oss om att komma i tid. Vi hittade ungefär 50 om jag kommer rätt ihåg på vår skolväg som var knappt två kilometer. En del fanns inne i folks lägenheter. ;)

8. Jag bestämde mig ungefär på sjuan att jag vill bli lärare och var helt säker på min sak i sju år, så jag sökte in till ÅA och fick en studieplats för att studera tyska. Sen hade jag mellanår och jobbade på dagis och bestämde mig för att jag ville studera fysioterapi så jag sökte till Arcada, kom in och blev Helsingforsbo. Har nog inte ångrat mig.

9. Jag brukar säga att jag bott i fyra länder fast den kortaste tiden var en månad. Låter coolare att säga att man bott i USA, Tyskland, Norge och Finland än att säga att jag hjälpte till att sköta barn i USA en månad, var på utbyte i Tyskland och bodde ett par månader i Norge (jag gick faktiskt i skola!) medan mamma var på praktik där.

10. Jag är med i Sjöscoutkåren Vikingarna som ju alltså är en pojkkår, men jag är ungefär den mest maskulina i den kåren. Och jag är stolt över det.

14.02.2014 kl. 13:37

Kvällsunderhållning

1. Hur gammal är du? 23
2. Hur gammal känner du dig? Beror lite på. Ibland som typ 13, ibland som en 80-årig gumma.
3. Vad har du gjort i dag? Vaknade lite före ett, sen har jag myst i pyjamas hela dagen. Läst lite tidningar, läst lite bloggar och annars har jag väl inte gjort så mycket mer. Skön söndag.
4. Vilken film såg du senast? Såg premiären av Lärjungen på bio.
5. Vem ringde du senast? Pappa
6. Är du besatt av någonting? Besatt? Skulle inte säga det...
7. Är du rädd för blod? Nej, så ofta som jag skadar mig skulle det vara underligt.
8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Soffan hemma i min etta.
9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet (fram tills nu). Jag kommer ihåg ansikten, inte namn så kan jag beskriva dem istället? Hehe... Nå, Matti Vanhanen, Jyrki Katainen, Anneli Jäätteenmäki, Paavo Lipponen, Esko Aho.
10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Ja, för att koppla ihop namn med ansikte på en del, men tre kunde jag utan att googla. ;)
11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Randigt?
12. När vaknade du i dag? Lite före kl.13.
13. Vilken är din favorithögtid? Jul. Hela familjen är tillsammans och det är mysigt och ljuvligt och nu de senaste åren då jag varit med i lucia har det varit nästan ännu bättre.
14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Har hela tiden en liten längtan tillbaka till New York.
15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Tuol Sleng.
16. Hur vill du tillbringa din pension? Jag önskar att jag kan vara aktiv ända fram tills jag dör och får bo hemma och ha människor jag älskar nära.
17. Vad lyssnar du på just nu? Barnen i The Voice Kids. Sjukt hur bra de sjunger! (Fast det tog så lång tid för mig så nu lyssnar jag på Michael Jackson då jag ser filmen This is it på tv.)
18. Har du någon gång brutit ett ben? Konstigt nog har jag bara brutit två revben.
19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Blandsaft (helst hemlagad), ketchup, bröd, nudlar, kvarg.
20. Vem är din favoritkändis? Jag själv. Haha. Nej, ingen aning.
21. Vad är du på för humör just nu? Ganska bra, börjar bli frisk och hade ett hemskt bra veckoslut.
22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Asien, Afrika, Oceanien, Nordamerika. Sydamerika och Antarktis saknas, hehe.
23. Snarkar du? Inte vad jag vet...
24. Vilka yrken har du provat på? Dagistant, barnvakt, au pair, idrottsledare, servitör, vårdare på åldringshem.
25. Hur går du helst klädd? Det beror på humör. En dag spända jeans, en dag lösa jeans, en dag klänning, en dag collegebyxor.
26. Vilket stjärntecken är du född i? Tvilling
27. Vilket är ditt favoritgodis? Här går nog allt hem.
28. Vad sa du senast? Snörvel
29.Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Favoritämne? Hehe, språknörden här. Alla språk (tyska, franska, engelska, finska, modersmål), jumppa och hälsokunskap.
30. Vad har du på dig just nu? Har haft pyjamas på mig hela dagen. ;)
31. Vilken är din favoritaffär? T.J.Maxx, Abercrombie, JC, H&M.
32. Vad har du för storlek i kläder? Beror väl på märket/klädesplagget/hur jag vill använda det. Har allt från 140-XL :D
33. Vad har du i dina fickor? Mina pyjamasbyxor har inga fickor.
34. Vad köpte du senast? Mat
35. Hur många gånger har du flyttat? 5, eller 8, beror på hur jag räknar ;)
36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Varma kläder, bikini, vatten.
37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kväll! Alltid. Fy för morgnar.
38. Senaste filmen du såg på bio? Lärjungen
39. Har du blivit sydd någon gång? Typ ett stygn i munnen efter att en visdomstand karvades ut.
40. Har du någon gång badat naken utomhus? Om jag har!
41. Vad åt du till frukost? Förutom min medicincocktail åt jag världens godaste rågbröd Ruisrokit.
42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Jag var 13, hade börjat högstadiet på hösten och var ännu lyckligt ovetande om en massa saker.
43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej.
44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? En underbar vän som ringde mig nästan mitt i natten för lite (massor) pep talk.
45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? I bokhyllan bredvid min säng. Eller om jag är rädd för att försova mig lägger jag den i andra ändan av rummet så att jag måste stiga upp för att stänga av alarmet.
46. Vad var det sista du åt? Knackkorv och kvarg.
47. Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Imorgon börjar jag 12.15, så ställer kanske väckarklockan på 9 eller 10.
48. Är du blyg? Oftast inte.
49. När flög du senast? I oktober förra året. Hem från underbar resa till Island och New York. Vill tillbaka.
50. Har du något tatuering? Inte ännu. Just nu har jag större lust än någonsin att ta en.
51. Har du varit med om en bilolycka? Nej.
52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Ja.
53. Vilken är den roligaste träningsformen? Orientering <3 Men i höst har jag börjat älska att gå på olika ledda timmar.
54. Har du några husdjur? Har aldrig haft.
55. Vill du gifta dig? Då jag hittar nån att gifta mig med.
56. Var växte du upp? Port Artur, Åbo. Bästa stadsdelen. Så vackert.
57. Har du någon gång ringt polisen? En gång.
58. Vilka är dina största svagheter? Jag har otroligt dåligt minne, men samtidigt är jag hemskt dålig på att släppa saker. Kan vara ledsen eller sur lääääänge.
59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Ems, Mems, Memmis, Memmus, Memma, Lillis, Maffe.
60. Vad ska du göra imorrn? Har skola, jobb och strömmingsmarknad inplanerat för morgondagen. Jag har bestämt att jag är frisk!
61. Vad har du i din väska? Telefon, plånbok, kalender, penal, läppomada, nycklar.
62. Vad shoppar du helst? Kläder, väskor eller skor? Skooooooor <3 Jag behöver ännu en dag (snart) ett rum för mina skor.
63. Favoritdesigner/märke? Gäller det byxor gillar jag Tiger of Sweden bäst, annars har jag inte så stor skillnad.
64. Bästa plagg/accessoar i garderoben? Gillar skarpt mina Jeffrey Campbellskor med USAs flagga som mönster.
65. Vilken är din favoritparfym? Om en man har Abercrombies parfym på sig blir jag lite galen.
66. String, boxer eller vanliga trosor? (Björn Borg) Boxers och string.
67. Vad sover du i? Flanellbyxor och t-skjorta, på sommaren nattlinne.
68. Går du på någon diet? Nej.
69. Nämn tre maträtter du äter ofta? Caesarsallad, pasta med sås.
70. Vad dricker du till vardags? Vatten, saft eller mjölk.
71. Om du dricker alkohol, vad dricker du helst? Cider eller lonkero.
72. Lugn hemmakväll eller party all night long? Hemmafest.
73. Tycker du om att fika? Åja!
74. Vilka tidningar brukar du läsa? Svensk Damtidning brukar finnas hemma hos mamma och pappa, HBL läser jag i skolan ibland och Cosmopolitan får jag hem.
75. Favoritprogram på TV? Criminal minds, Grey's anatomy, NCIS.
76. Vilka bloggar läser du? De som finns i min länklista plus en hög andra nu och då.
77. Hur skulle du beskriva ditt hem? Mysigt, men hade jag pengar skulle jag ändra en hel del.
78. Pedant eller slarver? Mer slarver.
79. Dricker du kaffe och i så fall vilken sort? (svart, latte, osv) Gärna någon specialgrej, ju sötare desto bättre. Vanligt kaffe dricker jag med mjölk och socker.
80. Tråkigaste hushållssysslan? Hatar att diska och städa och vika kläder.
81. Hur ofta städar du? För sällan. Borde bjuda hem människor oftare så skulle det kanske hållas fint.
82. Leva nu, längta eller minnas? Man kan inte ändra på sådant som hänt och det mesta blir inte bättre av att tänka på det i förväg, så försöker komma ihåg att leva i stunden.
83. Något du aldrig skulle klä dig i? För kort klänning eller kjol.
84. Vad skulle du vilja ha mer tid till? Träffa vänner.
85. Vad gör du för att rensa huvudet och få extra energi? Lyssna på musik, idrotta.
86. Drömresemål? Vill till Australien igen och så vill jag utforska mer av USA och Asien.
87. Vilket är ditt drömyrke? Oftast vet jag inte. Vill jobba med barn, men jag kan ändra mig från dag till dag.
88. Framtidsdrömmar? Familj, vardag jag trivs med, mycket resor.
89. Vilket blir ditt nästa köp? Det får framtiden utvisa.
06.10.2013 kl. 19:59

Day two

Six things you love:

1. Vänner, uppskattar dem så otroligt mycket då jag också vet hur det är att inte ha någon att prata med varje dag.

2. Musik

3. Orientering

4. Sömn

5. Glass

6. Sol och värme

14.02.2013 kl. 00:09

Day one

Seven things that cross your mind a lot:

1. Skolarbete, obviously

2. Funderingar om alla skador och huruvida dom hindrar mig att träna/tävla

3. Han. Fortfarande.

4. Musik. En massa låtar snurrar på repeat hela tiden.

5. Vad vill jag göra med mitt liv?

6. En massa onödiga saker.

7. Jag borde, jag vill, jag måste, jag borde inte...

11.02.2013 kl. 17:20

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar