Fina dagar och fantastiska nyheter

På torsdag åkte jag till Åbo för första gången på mycket länge. Hade nästan glömt hur mycket jag tycker om staden fast jag just nu trivs bättre än bäst i Helsingfors. Alltid då jag kommer till Åbo nu efter att jag flyttat bort ser jag nya eller kommer ihåg gamla saker jag älskar, men då jag ännu bodde där tyckte jag bara att det var en tråkig stad. Man inser väl hur mycket man tycker om något först då man inte har det längre, är det inte så det sägs?

I Åbo är miljön runt ån ett av mina absoluta favoritställen.

På fredag bar det av mot Ekenäshållet och finaste Sandra för lite firande av hennes födelsedag och mys med de där finaste som alltid finns där för en fast man inte skulle ses på ett år. Då Paula och jag hade överlämnat vår present till Sandrusen bad hon oss stänga ögonen så att hon också kunde ge en present till oss och då vi fick öppna igen hade vi en remsa med ultraljudsbilder i handen! Finisarna S&S ska få en liten bebbe till våren och jag tror Paula och jag är lika excited som de själva :D

Jag är SÅ avundsjuk på alla fina inredningsgrejer och annat fint hos Sandra. Eftersom min Dame Jeanne exploderade och skar upp mina fingrar förra året är jag extra avundsjuk på hennes...

Skulle kunna leva på bara frukostar <3 Breakfast all day anyone?

28.09.2014 kl. 22:29

Höstdeppis

Efter det här otroligt fina veckoslutet slog en liten höstdeppis till idag då vädret plötsligt inte längre var som de senaste veckorna och jag har inte åtta fina klasskompisar hos mig längre. Kvällen idag har jag dock höga förhoppningar på så just nu drömmer jag mig tillbaka till fredagens kräftis och tänker på hur bra kvällen idag blir.

18.08.2014 kl. 17:51

Wadap?

Kanske jag måste inse att jag inte orkar svara på kommentarerna till mitt "För privat?-inlägg". Det har liksom gått ganska lång tid ren och jag får inte till svar. Tusen tack för kommentarerna dock, helt superfina!

Vad händer nu då i mitt liv? Jag sommarjobbar fortfarande på bästa stället, Café Gamla Stan och jobbar ännu till 7.9 då caféet stänger för sommaren.

Det här veckoslutet hade vi kräftis med nio personer från klassen på min sommarstuga och alltså så underbara klasskompisar jag har! Vi pratade och skrattade och åt och badade bastu till långt in på natten och de segaste av oss lade sig runt fem på morgonen. Herregud så jag saknat dem. <3 Känns helt sjukt att en del av klassen blir färdiga ännu under det här året och nu splittras vi då vi inte har något gemensamt längre i skolan, men oss skiljer man nog inte på så lätt, utan en massa fester finns redan inplanerade under hösten ;)

16.08.2014 kl. 22:57

Grattis alla studenter!

Grattis alla fina studenter! Njut av er dag och gör inget som inte jag skulle göra (dvs ni kan göra nästan allt...). Jag ska åka och fira min äldsta kusin som tydligen är så gammal att han är student. Hur gammal är inte jag då? Hjälp.

31.05.2014 kl. 09:50

FÖDELSEDAG!

Okej, joo jag fyllde igår, men firade i Stockholm så därför måste jag lite ropa här också. Hädanefter fyller jag 21 varje år om någon frågar!

26.05.2014 kl. 23:58

Årsfest

Jag var på årsfest första gången i mitt liv på fredagen! Det var på tiden tyckte jag och det bästa var att man inte behövde ha långklänning så kunde satsa på en lite bekvämare klänning. Det enda problemet var att den var för lång så två timmar före årstesten började sydde jag upp klänningen med björntråd (enda tråden jag hade hemma...). Sömmen gick sen sönder då jag gick till spåran. Great success och typiskt mig. Men jag kände mig i alla fall ganska fin.

14.04.2014 kl. 20:12

Det går bra nu kompis, det går bra

Alltså att jag aldrig lär mig att det är onödigt att stressa före något. Första praktikveckan gick hur bra som helst, jag överlevde, mina klienter har varit hur trevliga och glada och nöjda som helst, det var roligt att vara tillbaka och jag löste problemet med boende. Dessutom har det varit ljuvligt väder hela veckan och jag har haft lediga kvällar och kunnat träna mer än de senaste månaderna tillsammans så det känns bra nu!

 

Veckoslutet blev dessutom en perfekt avslutning på veckan med finsällskap på promenad runt Tölöviken och parkhäng och prat om allt mellan himmel och jord i strålande sol (samlar de första fräknarna), sen snabbt möte och på kvällen fest på NJK. Min klänning med segelbåtar matchade temat ;)

Idag har jag bara tagit det lugnt. Fick sova så länge jag ville, fick prata lite med en fin vän, vann en kaffemugg från Radio x3m och har provat ungefär alla klänningar jag äger för att hitta något att ha på mig på årsfest nästa vecka. Hittade kanske. Nu borde jag ha sovit ren flera timmar för väckning imorgon sker klockan fem noll noll, men gissa om jag är trött. Nå nej. Men ska försöka i alla fall.

06.04.2014 kl. 23:13

Som jag längtat!

Imorgon får jag återse min älsklingssyster och Helsingfors! Nu då jag var sjuk den här veckan blev det inte av att åka på luciaövning på måndag så jag var senast i Helsingfors för nästan två veckor sen! Helt sjukt. Börjar bli lite mökkihöperö av ensamlivet här, så kanske jag får en chock för att allt är så stort och mycket i Helsingfors. Vem vet. Jag hoppas att jag överlever. Fast först ska jag överleva ett besök i Borgå då vi ska spela in en låt med lussetjejerna :)
14.11.2013 kl. 22:42

Tjejkväll

Ska köra iväg till bästa Sandra på tjejkväll! Har höga förväntningar för ikväll... :)
09.11.2013 kl. 13:54

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar