Fina dagar och fantastiska nyheter

På torsdag åkte jag till Åbo för första gången på mycket länge. Hade nästan glömt hur mycket jag tycker om staden fast jag just nu trivs bättre än bäst i Helsingfors. Alltid då jag kommer till Åbo nu efter att jag flyttat bort ser jag nya eller kommer ihåg gamla saker jag älskar, men då jag ännu bodde där tyckte jag bara att det var en tråkig stad. Man inser väl hur mycket man tycker om något först då man inte har det längre, är det inte så det sägs?

I Åbo är miljön runt ån ett av mina absoluta favoritställen.

På fredag bar det av mot Ekenäshållet och finaste Sandra för lite firande av hennes födelsedag och mys med de där finaste som alltid finns där för en fast man inte skulle ses på ett år. Då Paula och jag hade överlämnat vår present till Sandrusen bad hon oss stänga ögonen så att hon också kunde ge en present till oss och då vi fick öppna igen hade vi en remsa med ultraljudsbilder i handen! Finisarna S&S ska få en liten bebbe till våren och jag tror Paula och jag är lika excited som de själva :D

Jag är SÅ avundsjuk på alla fina inredningsgrejer och annat fint hos Sandra. Eftersom min Dame Jeanne exploderade och skar upp mina fingrar förra året är jag extra avundsjuk på hennes...

Skulle kunna leva på bara frukostar <3 Breakfast all day anyone?

28.09.2014 kl. 22:29

Vlogga?

Åååh, då jag en gång har lust att blogga så har jag bara vänster hand att skriva med och det går så långsamt att jag nästan dör. Kanske jag borde börja vlogga istället? :D haha.... Synd bara att jag hatar att höra min egen röst.

Jag har den här veckan lärt mig att man kan ha så ont att man nästan spyr och svimmar. Har ni lärt er något trevligare?

18.09.2014 kl. 11:55

Slut på sommaren?

Sommaren på caféet börjar lida mot sitt slut så småningom och jag bläddrade i kalendern och insåg att 7.9 och säsongsavslutning är redan nästa vecka. Jag har hela tiden haft tanken att jag kommer att jobba länge ännu, men konstigt nog så går dagarna också i en helt galen takt. Tycker att jag alldeles nyss började sommarjobba och kan inte förstå att det snart är fyra månader sen jag stod bakom disken på Café Gamla Stan för första gången den 9.5. Med vädret som vi har nu känns det kanske ändå helt okej att sluta sommarjobba för det börjar kännas som höst, men jag skulle nog gärna ha några soliga och somriga dagar ännu innan höstrusket.

Känns som att det är en evighet sen man kunde ligga på stranden och stekas...

27.08.2014 kl. 14:07

Höstdeppis

Efter det här otroligt fina veckoslutet slog en liten höstdeppis till idag då vädret plötsligt inte längre var som de senaste veckorna och jag har inte åtta fina klasskompisar hos mig längre. Kvällen idag har jag dock höga förhoppningar på så just nu drömmer jag mig tillbaka till fredagens kräftis och tänker på hur bra kvällen idag blir.

18.08.2014 kl. 17:51

Arga lappen

En del saker får mig bara så sur! Har alltid perklat över att ingen i husbolaget tycks kunna rengöra torktumlarens filter så idag satte jag upp en lapp i "Arga lappen"-anda. Min var ändå ganska snäll. Visst?

Men jag menar, det är inte rocket science att rengöra ett f*cking torktumlarfilter.

30.05.2014 kl. 12:47

Mer komplimanger åt folket!

Jag vill alltid bo i Ekenäs! Alla är vänliga och snälla mot varandra och jag har så härliga klienter som bara överöser mig med så mycket komplimanger att jag nästan skäms.

Kan vi inte alla börja ge mer komplimanger åt varandra? Man blir så glad och det kan rädda vilken dag som helst! Jag börjar och säger tack till alla som läser det här! (Och ett extra stort tack till dem som kommenterar. Kommentarer gör mig alltid extra glad.) Puss!

08.04.2014 kl. 21:17

Vad gör vi? Nu kör vi!

Nåja, nu börjar det vara dags att sova om jag ska orka upp till praktiken imorgon! Lika livrädd som före alla praktiker är jag, men nervositet är bra, utan det skiter allt bara på sig så nu ska jag ta ut allt jag kan av de här tre veckorna. Sen ska bara ett litet examensarbete bli klart och så är det sommarlov!

Det här veckoslutet var absolut fantastiskt! Spenderade det med den här och den här tjejen och Gud så vi har skrattat. Jag är alldeles varm om hjärtat efter veckoslutet med dem så det här blir nog fint!

Vårskutt och vårskrik avklarade.

30.03.2014 kl. 23:10

Dagens rädslor

Jag har sett fram emot att åka tillbaka till Ekenäs och slutföra praktiken där, men nu då det närmar sig med skrämmande fart känns det bara mer skrämmande för varje dag. Jag har inte ännu bestämt mig var jag ska bo eftersom jag den här gången inte har någon bil och inte sådär bara kan ta mig 20km från vår sommarstuga in till Ekenäs varje morgon och tillbaka varje eftermiddag. Det går gratis buss från Helsingfors varje morgon och tillbaka varje eftermiddag, men den startar 6.25 vilket betyder att jag måste åka hemifrån ungefär 5.45 och jag är inte en morgonmänniska. Jag tror inte ens jag är en människa den tiden på dygnet.

En annan sak som skrämmer mig lite är hur lite jag tycker att jag kan just nu. Jag har inte gjort annat än examensarbete de senaste månaderna och jag tycker att allt jag någonsin kunnat om anatomi och skador är som bortblåst. Det kommer ju tillbaka, men jag har bara tre veckor i Ekenäs nu och det känns som om det inte räcker.

Det som ändå gör mig glad och positiv just nu är sommarjobbet på Café Gamla Stan som börjar ren i maj (alla måste komma och hälsa på mig där i sommar!) och det ser just nu mer positivt ut med tanke på utbyte i höst. Håller ännu tummarna, men har nu blivit nominerad från Arcada i alla fall så jag hoppas på att få åka. Sen går faktiskt examensarbetet ganska okej just nu. Bakgrunden blir jag väl aldrig nöjd med, men när är jag nöjd med något jag skrivit? Exakt. Sitter just nu och läser igenom allt vi skrivit och försöker hållas positiv. Därav denna bild.

Elefantskjortan gör mig också glad.

25.03.2014 kl. 17:44

Klanten strikes again

Jag kommer nästa vecka att få två nya ortoser för min hand eftersom mitt mest skadade finger fortfarande ser ut såhär... (För er som inte ser något underligt kan jag tipsa om att titta på er egen hand då ni sträcker fingrarna raka. Mitt långfinger blir inte rakare än så.)

Bjutiful.

Jag får alltså en nattortos som ska "dra" fingret rakare under natten och en jousilasta (typ fjäderortos) som jag ska ha på tre gånger en halvtimme under dagen. Eftersom skadan var så liten tyckte min fysioterapeut att vi ska ha ett normalt finger av det så vi jobbar vidare.

Men såhär före är det där jäkla fingret bara i vägen hela tiden! Försöker ju såklart använda det, men då det inte riktigt är format som de andra fingrarna så slutar det oftast med att jag slår det nånstans (tvättade kläder och slog fingret tre gånger efter varandra i tvättmaskinens trumma då jag skulle ta ut kläderna) och det senaste var då jag skulle bära ner några klaffstolar till källaren så blev fingret mellan en stol. Det blir ju liksom inte bättre av att det blir blått och sväller upp mer...

Något som däremot var hemskt bra idag var vädret och min 1,5 timmes promenad i solskenet!

08.03.2014 kl. 18:54

2:00

Jag är världens sämsta på att hålla tider, speciellt då det kommer till sovtider... Har köpt tågbiljett till kl.11 imorgon och ska dessutom barnvakta på kvällen så skulle faktiskt behöva vara pigg imorgon, men vi får se hur det går med sovandet då jag idag steg upp ungefär kl.14.30. Hehe. Ska i alla fall försöka sova nu.
17.02.2014 kl. 01:57

Produktivitet

Jag blir så sjukt pigg alltid runt 21-22 på kvällarna. Alltid! Kan sitta hela dagen och bara stirra framför mig för att jag är så trött, men då klockan börjar bli läggdags vaknar min hjärna och kropp upp och jag kunde sitta och skriva eller träna eller städa eller möblera om eller what not hela natten. Börjar bli rejält trött på det här då jag aldrig får något vettigt gjort på dagarna då jag skulle ha hur mycket tid som helst. Igår t.ex. skrev jag mitt motivationsbrev som skulle bifogas utbytesansökan kl.3 på natten. Det blev skitbra och jag kom på en massa spännande saker att skriva, men KLOCKAN TRE PÅ NATTEN.

Så här känner jag mig nu.

Nu vill jag sova. Fick just kontaktuppgifterna på alla mina scouters föräldrar uppdaterat i min telefon (kl.23. Fint.) så om man skulle försöka sig på lite sömn då...

12.02.2014 kl. 23:06

Boktips

Jag kom hem från Stockholm i morse och på hallmattan hemma väntade ett paket med en bok från min farmor. Hon skrev att hon älskat boken och hoppades att jag skulle tycka lika mycket om den och det var ingen fråga om saken. Läste boken från pärm till pärm idag. Kunde knappt ta en paus för att sätta mig bättre i soffan och det är orsaken till att jag nu sitter här hungrig och inser att jag inte har någon mat hemma. Tur att jag åt igår i alla fall. Och butikerna är ju öppna imorgon.

Det var inte det jag skulle skriva om, utan boken! Livet efter dig (originaltitel Me before you) av Jojo Moyes. Läs den. Åh gud vad jag skrattade och grät. bra.

04.02.2014 kl. 23:07

Kära barn, barnbarn och barnbarnsbarnbarnsbarn

Jag har fortfarande inte överdoserat Panacod och dött utan är i högsta grad levande (och min hand börjar se ut som en hand!) och gör därför en miljon saker samtidigt. Då jag hinner ska jag slänga ihop ett luciainlägg så jag kan minnas allt om ett år då jag är dement och har glömt allt. Det enda roliga värt att rapportera om är att jag äntligen i februari ska till Tyskland igen efter en alltför lång paus, men ska denna gång checka München där en av mina allra bästa vänner är på utbyte! 

 

Är det nån som kommer ihåg mig ännu efter så här lång bloggpaus? 

22.01.2014 kl. 10:47

Handen ska opereras

Blev ett till besök på Haartmans sjukhus igår då jag packade upp fingrarna och märkte att jag saknar känsel i halva långfingrets fingertopp. På Haartmans fick jag remiss till Tölö sjukhus där jag var idag och fick tid till operation på torsdag för att sy ihop nerven som antagligen är av i långfingret. De kollar förstås på operationsdagens morgon ännu om känseln kommit tillbaka och har den gjort det är operation onödig, men annars skär de upp mitt finger åt andra hållet och fixar nerven. Praktiken vet jag inte hur det går med, men ska träffa min lärare om en timme och så kollar vi. Besvikelsen är stor just nu.
26.11.2013 kl. 12:07

Check, check, check

Tre klienter - check!

Borgå - check!

Spela in låt - check!

Plocka upp syster - check!

Fredagsmys med världens bästa syster - på gång!

15.11.2013 kl. 22:04

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar