Bläääää!

Åh vad det är skönt att ligga vaken den här tiden på dygnet med bröstsmärta och räkna ner timmarna tills väckarklockan ringer om sex timmar! Älskar så att vara förkyld och ha bronkitis... Eller tja, hoppas mer på att det är bronkitis i alla fall än hjärtattack. Det skulle vara lite tråkigt. Haha...

Jo så att godnatt bara.
31.01.2013 kl. 01:25

Flyttlådor efterlyses

Hallå! Har du flyttlådor att låna åt mig i slutet på februari? I så fall skulle jag gärna låna :)
24.01.2013 kl. 16:50

:(

Ibland är det bäst att inte läsa gamla blogginlägg och facebookgrejer. Kom in på 15.9.2011 och nu sitter jag och torkar tårar som rinner.

Försöker istället tänka på nya lägenheten jag snart får flytta in i, hur jag ska inreda, hur jag ska få bara det jag behöver med mig dit, vad jag ska göra med sådant jag inte vill ha längre och hur i hela friden jag ska få allt flyttat. Som tur är det många tankar och jag kan låtsas att jag inte var ledsen nyss.Snart får jag flytta hit.
23.01.2013 kl. 23:21

Saknad

Vet ni hur det känns då man saknar någon så mycket att det gör ont i en bara man ser bilder på personen eller tänker på personen? Så saknar jag en massa personer nu. Både såna som finns här och såna som gått vidare. Underligt hur man kan sakna på samma sätt ändå.
22.01.2013 kl. 23:30

Hej 2013

Insåg att det är nästan en månad sen jag skrev något senast. Instagram, Facebook och Twitter är lättare att uppdatera då det går så snabbt via telefonen och jag ränner runt stad och land och vet inte när jag haft datorn igång senast före idag.

Vad som just nu är på gång är skola, skola och lite mer skola, försöker komma ihåg att träna ibland och på fredag fyllde jag och kämppis i bostadsansökan så snart kanske en flytt står på programmet om jag har tur!

På lördag hade vi luciaavslutning och jag saknar redan nu lussegänget och speciellt finaste Julia som bor ganska mycket längre bort än alla andra.
14.01.2013 kl. 22:49

Republikens president

Alldeles för sent vaken, men min kropp är så uppe i varv ännu att jag definitivt inte är trött. Mina skoluppgifter går dåligt. Orkar inte skriva någonting alls, orkar inte öva på någonting alls, vill bara ha jullov och åka hemhem och fira jullov på traditionellt sätt med utlysning av julfred, familjegudstjänst i kyrkan och mys hemma utan julmat, men supergod annan mat. Ska laga egen sushi på söndagen och på lördagen blir det den traditionella lutfisken. Fisken är äcklig, men underligt gott blir det med mängder av smör, ärter, vitsås, potatis och kryddpeppar! :D

Imorgon föreslår jag att ni kollar nyheterna för då ser ni antagligen en skymt av mig! Presidenten får sin julgädda och samtidigt kommer Finlands lucia och några tärnor dit och sjunger och i år är jag en av de utvalda tärnorna som får följa med dit! Spännande och så sjukt roligt ska det bli!Nu ska jag försöka sova så jag inte imorgon ser ut som jag känner mig nu. Puss!
19.12.2012 kl. 23:48

Domkyrkan 13.12 kl.17

Kom till Helsingfors Domkyrka på torsdag klockan 17! Det är en uppmaning för det blir så sjukt bra! SÅ bra artister, SÅ bra lucia, SÅ bra kör, SÅ bra sånger! Du ångrar inte dig. Och om du vill rymmas in ska du komma till kyrkan senast kl.16 ungefär...
11.12.2012 kl. 10:28

Kvinnor i reklamer

Herregud så det är svårt att dricka vatten!

Herregud så det är roligt att äta sallad ensam!

Herregud så man kan bli trött på reklambilder!

Seriöst, handuppräckning nu! Vem av er dricker som kvinnorna på bilderna? Vem av er sitter ensam hemma och äter sallad skrattandes? Och bilderna som kommer upp då man googlar "women eating in commercials" suck.

Nu ska jag gå och ta en sallad naken, så att det inte blir så mycket kläder att torka då jag druckit vatten till salladen.
27.11.2012 kl. 22:54

Skivinspelning

Huhhu, vad det kan vara jobbigt att banda in fyra sånger och vad lång tid det kan ta. Men då man ska få typ 15 röster att få alla ord och bokstäver på rätt ställe, skippa egna modifieringar som smugit sig in och få tempot att hållas likadant genom hela sången och så vidare. En tung, men sjukt rolig dag! Trodde då aldrig att jag skulle vara med på en cd som man kan köpa :D haha...

Den här bilden jag lånat av en av tärnorna beskriver ganska bra hur vi kände oss mellan sångerna.Idag kommer jag att somna lätt tror jag.
18.11.2012 kl. 21:20

Säg nej

Insåg att tiden började gå för snabbt, jag fick inget gjort, orkade inte med något, hade ingen lust att göra något och bestämde mig för att en gång för alla öppna munnen och berätta hur det känns. Jag hinner inte med allt jag skulle vilja göra, så för att må bra varvar jag ner, tackar nej till saker och gör sånt som jag blir glad av istället.

Filmkväll/myskväll/pratkväll/bara-vara-tillsammans-kväll borde jag ha minst en gång i veckan, för mitt eget sällskap tråkar ut mig och jag tänker bara på allt jag borde göra. Men ta inte illa upp om jag säger nej åt dig, just nu är det för mitt eget bästa.
17.11.2012 kl. 22:43

Alla helgons dag

Med alla uppmaningar om att sprida det ena och andra på Facebook om du känner någon med cancer eller uppdatera sin status med ett kryptiskt meddelande om vart man kommer att resa och hur länge tycker jag att alla speciellt idag ska ta en stund för att fundera vad det är som egentligen betyder något.

Ett skämt om att jag ska resa till Frankrike i 25 månader gör inte att någondera av mina morfäder kommer tillbaka. Min styvmorfar, den enda morfar jag kände dog för många år sedan i cancer och min biologiska morfar som dog för snart två månader sedan även han i cancer, eller alla unga som dött på grund av den hemska sjukdomen, de kommer inte tillbaka hur mycket vi än önskar att de gjorde det, eller skriver om en påhittad resa på Facebook.

Det som däremot kan hjälpa någon som inte ännu drabbats är en donation till någon instans som forskar i cancer och försöker hitta ett botemedel, eller om du själv vill ha något fint kan du köpa en produkt från till exempel ungcancers nätbutik.

Idag tänker jag lite extra på mina morfäder och finaste Jonne och tänder ett ljus för dem.

03.11.2012 kl. 18:38

Host

Borde sitta i skolan nu, men höll på att hosta ut lungorna och spy upp tarmarna samtidigt då jag vaknade så bestämde mig för att sova några timmar till och bara skriva tent idag i skolan. Nu borde jag då läsa igenom allt en sista gång och sen flytta bilder från kamera till minnepinne före klassens American Night ikväll där jag ska visa bilder från New Yorkresorna i våras och förra veckan! Dessutom firar vi finaste M:s födis! :)
01.11.2012 kl. 10:18

Godmorgon!

Egentligen vaknade jag för länge sedan, men mentalt har jag nog inte vaknat ännu. Tankarna är fortfarande i New York och alla mellanlandningar gjorde inte hemresan enklare... Skolan intresserar inte hemskt mycket då alla lärarens skrivfel gör texterna oläsliga. Min hjärna orkar inte fundera vad det borde stå.
29.10.2012 kl. 14:08

Ett skämt

Min kappsäck och packning är ett skämt. Har tagit fram en klänning, en kjol, ett par byxor och ett bälte. iPaden laddas, telefonen laddas, men resten är ett kaos just nu. Har en ouppackad väska från förra veckoslutet, ungefär alla mina kläder hänger ännu på tork och är våta, men jag började i alla fall på en lista med saker jag ska ha med, så jag kanske kommer ihåg en del viktiga saker. Håll tummarna för mig. Det kan behövas.
12.10.2012 kl. 00:17

Vad gör vi? Nu kör vi!

Countdown till resan har definitivt startat! Nu är det mindre än ett dygn tills jag är på väg till flygstationen och jävlar vad jag väntar och längtar! (Tydligen så mycket att jag sitter och pratar mig själv lugn.) Före vi åker måste jag ändå packa, men insåg igår att ungefär alla mina kläder är smutsiga så nu sitter jag och väntar på att världens långsammaste tvättmaskin ska bli färdig så jag kan hänga upp kläderna och ha både rena och torra kläder med mig. Våta kläder skulle i och för sig inte vara något problem om de inte vägde så mycket... Vill inte direkt betala för att få med mig kläder från Finland utan då shoppar jag hellre nya. ;) Före jag åker måste jag ändå besöka strömmingsmarknaden med mina scouter (inte jobbigt så länge vi inte tappar bort någon) och gå på en föreläsning i skolan imorgon (jobbigt, för jag kommer inte att vara koncentrerad på organisation och ledarskap kan jag lova). Men måste bara stå ut för sen slipper jag skolan i två veckor :P
11.10.2012 kl. 12:51

 

 
24 år gammal drömmare hemma från Åbo som nu bor i Helsingfors. Studerar fysioterapi på Arcada, orienterar då jag inte är för skadad, är scout i en flickkår och en pojkkår för att få en bra jämvikt, sjunger och pratar för mig själv hela tiden och är med på allt, hela tiden. Jag är Emma helt enkelt.


Vill du fråga något? memmasblogg(at)gmail.com


Emma på Instagram:

Följ mig på Bloglovin

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar